ERVAAR DE KRACHT VAN VULKANEN

Vulkanen in Zuid-Amerika

“De horizon van Zuid-Amerika wordt gekenmerkt door de meest indrukwekkende vulkanen ter wereld. Dikke rookpluimen doorbreken de skyline. Je voelt je springlevend als je naast het vuurgeweld staat, al je zintuigen worden geprikkeld, de intense geur van moeder aarde versmelt met de frisse lucht, vlammen springen uit de vulkaanmond, de kleuren zijn zo spectaculair dat je deze plek nooit zult vergeten. Bewonder zelf de vulkanen van Zuid-Amerika!”

IMG_7112-photo 2
IMG_0639-photo

The ring of fire

Onder het Andesgebergte in Zuid-Amerika komen de Nazcaplaat en de continentale plaat tegen elkaar aan, waardoor de Aarde volop de ruimte krijgt tot uitbarsting te komen. Dit is de reden voor de hoge concentratie vulkanen in Zuid-Amerika. Een vulkaan is een opening in het aardoppervlak waar magma, gas en vastgesteente naar buiten komen. Dit levert spectaculaire verschijnselen aan het aardoppervlak op; borrelende modderpoelen, spuitende geisers en prachtig gekleurde roze en turqoise sulfaatmeren. Vulkanische grond is zeer voedingsrijk en daardoor vaak vruchtbaar en gewild onder mens en dier. Chili telt meer dan 1500 vulkanen, het hoogste aantal ter wereld.

Vulkanen van Zuid-Amerika ervaren

  • Vulkanen vind je in meerdere landen in Zuid-Amerika en zijn eenvoudig in je reis op te nemen.
  • De Licancabur vulkaan ligt op de grens van Bolivia-Chili en is te zien tijdens onze salt flat tour.
  • De Lascar vulkaan steekt met kop en schouders boven de Atacama woestijn uit en is niet te missen tijdens een bezoek aan Chili.
  • De Zuid-Chileense Villarrica vulkaan is te beklimmen en is een van de meest actieve en weinige vulkanen ter wereld met een lavameer in de krater
Vulkanen in Chili

Ter inspiratie enige voorbeelden vulkanen Zuid-Amerika reizen, geheel aan te passen naar je wensen

Laat je inspireren: