BELEEF DE SWINGENDE STEDEN

Swingend Zuid-Amerika

“Tropische temperaturen, swingende latino vibes en koloniale bouwkunsten, Zuid Amerikaanse steden bruisen 24/7. Je nipt aan een lokaal wijntje op een terras terwijl je naar langskomende tango dansers kijkt of struint door een van de kleurrijke straatjes met live muziek. Ontdek swingend Zuid-Amerika zelf!”

Straatmuzikanten Santiago Chili
IMG_8995-photo

De parels op een rij

Levendig, sexy en vol zelfvertrouwen: de passievolle Argentijnse metropool Buenos Aires! BA heeft een fraai roze presidentieel paleis op het Plaza de Mayo waarvandaan Evita haar beroemde speech hield. Een paar leuke wijkjes: La Boca, met felgekleurde huisjes, thuishaven van de sensuele tangoPalermo, een hippe wijk met een walhalla aan luxe boetiekjes en restaurantjes en de oude wijk San Telmo, met antiekmarkt en live muziek.

Het Chileense Valporaiso is een kunstzinnig kleurrijk stadje onder de rook van Santiago, gebouwd op meerdere heuvels die zo de Grote Oceaan in lopen. Dit pareltje staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een doolhof van smalle straatjes met felgekleurde houten huizen uit de Victoriaanse tijd versierd met street art. Een lust voor het oog.

De oude hoofdstad van de Inca’s, Cusco, ligt in een prachtige vallei in het Andes-gebergte in Peru, op een hoogte van 3.360 meter. Op de oude Incaruïnes bouwden de Spanjaarden koloniale gebouwen. Door de smalle straatjes vol reliëf kun je fijn slenteren langs inheemse markten, historische bouwwerken en kunstwinkeltjes, en ‘s avonds langs de restaurants, barretjes en clubs. Cusco is de uitvalsbasis voor het magische Machu Picchu!

De Peruviaanse stad Arequipa is omringd door drie vulkanen en is een schitterende wit gekleurde koloniale stad. De pleinen en gebouwen zijn een mix tussen Europees-koloniale en inheemse invloeden. Het Plaza de Armas is het mooiste stadsplein van het land.

Sucre in Boliva, ook een witte koloniale parel, is een uiterst charmante stad waar de rijkdom uit de 16e eeuw van de zilverhandelaren uit Potosi weerspiegelt in de architectuur. De stad heeft zich ontwikkeld op culinair gebied en er heerst een hele fijne sfeer, een absolute must voor de cultuurliefhebber.

Arequipa Peru
Arequipa Peru

Swingend Zuid-Amerika ervaren

  • Buenos Aires: tango-les, Street Art tours, walking tours door het oude centrum, shopping paradijs, antiekmarktjes, heerlijke restaurants & gezellige barretjes
  • Cusco: kookcursus om de verfijnde Peruviaanse keuken je eigen te maken, inheemse marktjes en Inca ruines
  • Valporaiso: artistieke walking tour, eigenzinnige winkeltjes en kleurrijke straten
  • Arequipa & Sucre: city tours door het prachtige koloniale stadshart & kookcursussen
IMG_8440-photo

Ter inspiratie enige voorbeelden van swingend Zuid-Amerika reizen, geheel aan te passen naar je wensen

Laat je inspireren