ERVAAR DE ANDES ALS GAUCHO

Gaucho's Zuid-Amerika

“Je voelt de wind door je haren en je ruikt de frisse berglucht. Terwijl je nog iets meer vaart maakt, zie je het landschap en de kleuren om je heen continu veranderen. Je ervaart een ultiem gevoel van vrijheid op de rug van je prachtige paard als echte Gaucho’s uit Zuid-Amerika”.

IMG_7929-photo-min-1024x768
Gaucho - Argentinië reizen

Word één met de natuur

Omdat Patagonië een gebied bestrijkt van meer dan 20 keer de oppervlakte van Nederland (zo’n miljoen vierkante kilometer), waren paarden vroeger onmisbaar voor de kolonisten. Ook omdat gewassen niet konden overleven in dit schrale klimaat waren boeren afhankelijk van hun vee. Ze gebruikten paarden om hun vee bij elkaar te drijven.

De Gaucho’s zijn de Zuid-Amerikaanse versie van cowboys. Vanzelfsprekend is paardrijden hun tweede natuur, maar ze moeten ook een dier kunnen doden, slachten en klaarmaken.

Wij regelen jouw verblijf op een ranch en laten je een kijkje nemen in het leven van een echte gaucho. Je kunt ook zelf paardrijden door de Andes als je wilt!

Leven als gaucho ervaren

  • Rondom de stad Salta zijn nog veel gaucho ranches te vinden, maar ook rond Mendoza, Buenos Aires en in het zuidelijke Patagonië zijn ze aanwezig.
  • Je kunt hier 1 of meerdere nachten verblijven
  • Het is ook mogelijk om je verblijf te combineren met het huren van een auto, zodat je zelf de omgeving kunt verkennen. Ook bestaat er bij sommige ranches de mogelijkheid zelf paard te rijden.
  • Ervaren paardrijders kunnen de Andes verkennen via een 1-3, 4 of 5 daagse trip. Niveau: intermediate-advanced. Je beklimt bergen, doorkruist valleien en rivieren, observeert de ongerepte Andes en komt onderweg dieren tegen zoals de condors en guanaco’s. Je rijdt 6 tot 8 uur per dag en kampeert op veilige plekken of overnacht in een refugio.
IMG_8706-photo-1024x768
Ter inspiratie enige voorbeelden van Gaucho's Zuid-Amerika reizen, geheel aan te passen naar je wensen
Laat je inspireren: