CULTUUR SNUIVEN IN ZUID-AMERIKA

Cultuur Zuid-Amerika

Op cultureel gebied heeft Zuid-Amerika meer dan genoeg te bieden. Uiteraard zul je in aanraking komen met het erfgoed van de Inca’s. Zoals de Machu Picchu waar je naast veel culturele schatten ook kunt genieten van ongeëvenaarde vergezichten. Maar de cultuur van Zuid-Amerika kun je ook ervaren in levendige steden zoals Arequipa en Cuzco. Dwaal door eeuwenoude straten, snuif de geuren op van onweerstaanbare gerechten en bewonder de sfeervolle balkons. Strijk neer op een terras met een goed glas wijn en neem het straatbeeld in je op. Of dompel je onder in de ongepolijste manier van leven van gaucho’s en vergeet alles om je heen. Wij willen je graag inspireren en met je meedenken voor een reis volop culturele hoogtepunten.

Machu Picchu Peru

Machu Picchu

De culturele highlight van Zuid-Amerika is onbetwistbaar Machu Picchu. Gelegen in de mystieke Sacred Valley, was dit in de 15e eeuw de hoofdstad van het Incarijk. Het herbergt vele unieke culturele schatten en heeft een spectaculair uitzicht op het Andes gebergte. De magie is voelbaar!

Uros Colca Canyon Peru

Lake Titicaca

Lake Titicaca is op 3820 meter het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Je kunt eilanden als Taquile en Uros bezoeken waar je kunt wandelen over oude inca-paden en samen kunt koken en logeren bij de lokale kleurrijke families.

Arequipa Peru

Koloniale steden

De Spaanse veroveraars hebben schitterende koloniale steden achtergelaten in de 15e eeuw. Arequipa en Cuzco zijn de parels van Peru. Struin door de pittoreske straten met houten balkons en barokke kathedralen. En geniet van de verfijnde keuken, sfeervolle restaurantjes en lokale marktjes. Het witte en charmante Sucre is de gem van Bolivia. Maar ook Salta in Argentinië en San Pedro in Chili zijn oogstrelend en brengen je terug in de tijd.

Wijngaarden

De wijnliefhebber kan zijn hart ophalen in Zuid-Amerika, dat bekend staat om ’s werelds beste wijnen. Bezoek Mendoza, de Argentijnse wijnstad, omgeven door wijngaarden en thuishaven van de bekende Malbec. Of verken de Chileense Elquivalley, vol vredige wijngaarden. Maar je kunt ook genieten van een goed glas wijn in het bruisende Buenos Aires.

Gaucho's - Argentinië

Gaucho's!

De Gaucho’s zijn de Zuid-Amerikaanse versie van cowboys en onmisbaar in het landschap van de pampas en Andes. Rondom de stad Salta zijn nog veel gaucho ranches te vinden, maar ook rond Mendoza en Buenos Aires. Leven als een gaucho? Wij kunnen je verblijf op een gaucho farm regelen. Zelf de Andes te paard verkennen behoort ook tot de mogelijkheden.

Straat in Noord-Argentinië

Salta

De koloniale stad Salta in het noorden van Argentinië wordt omgeven door een wild west landschap. Het kenmerkt zich door ruige rotspartijen, cactussen en gekleurde mineralenbergen met Indianencultuur. Goed te verkennen via een georganiseerde tour of zelf op de motor of met de auto!