TREED IN DE VOETSPOREN VAN DE INCA'S

Cultuur en Andes

“Je strijkt voorzichtig met je vingertoppen over de eeuwenoude stenen van de Inca ruïnes. Je hebt ongetwijfeld gehoord of gelezen over dit bijzondere volk, hun religie en gebruiken, maar het voelt wel heel bijzonder om nu zelf de kracht van zo’n spirituele plek te ervaren en van hetzelfde uitzicht te genieten als de Inca’s eeuwen terug deden”.

Machu Picchu Peru
Uros Colca Canyon Peru

De schatkamer van Zuid-Amerika

Zuid-Amerika barst van de culturele highlights. Het meest tot de verbeelding spreekt voor velen alles wat er te vinden is rondom de Inca’s en dan met name de Machu Picchu, oftewel de verloren stad. Deze stad is gelegen in de schitterende Sacred Valley, het hart van het Inca imperium. Het is een indrukwekkende gedachte dat deze stad ooit door mensenhanden is gebouwd. Op een bergtop van 2400 meter hoogte nog wel… Je kunt een trip naar de Machu Pichu maken vanaf de stad Cusco. Omdat dit ooit de hoofdstad van het Inca rijk was, herbergt het vele unieke culturele schatten. Je hebt vanaf de Machu Picchu dan ook een onvergetelijk uitzicht op de hoogste toppen van het Andes gebergte. Dit gebergte ligt in 7 Zuid-Amerikaanse landen; je kunt er dus niet omheen tijdens je reis.

Het noorden van Argentinië kent het charmante Salta, eenmaal de stad uit is de Andes hier grillig met ravijnen, zoutvlaktes en ruige cactuslandschappen met een meestal strakblauwe lucht. Rode rotsformaties, gekleurde mineralenbergen en onverharde wegen vol indianencultuur sieren dit landschap.

Lake Titicaca op de grens met Peru en Bolivia, is op 3820 meter het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Je kunt eilanden als Taquile en Uros bezoeken waar je kunt wandelen over oude Inca-paden en samen kunt koken en logeren bij de families in prachtige klederdracht.

Cultuur gaat verder dan oude stenen en verhalen uit vervlogen tijden. Geniet ook van al het andere dat Zuid-Amerika op cultureel gebied rijk is; of het nu gaat om het eten, de muziek, de lekkerste wijnen of de bruisende inwoners.

Straat in Noord-Argentinië
Straat in Noord-Argentinië

Cultuur en Andes ervaren:

  • Cusco is de perfecte uitvalsbasis om Machu Picchu te bezoeken. De beste tijd om de Inca Trail te lopen is in het droge seizoen in Peru; van mei tot september. Dit Inca meesterwerk is naast te voet ook per scenic treinrit, met panorama ramen te bezoeken, bewonder zo ook schitterende valleien.
  • Lake Titicaca kun je tijdens een of meerdaagse trips bezoeken, je vaart langs verschillende eilanden, bewandelt de oude Inca-paden en kunt logeren bij de lokale bevolking.
  • De Andes is vanuit meerdere plekken begaanbaar. Zo kun je een mooie eendaagse hike vanuit Mendoza naar de Aconcagua maken. Vanuit Salta kun je de ruige Andes per motor, auto of bus ervaren.
  • Beleef daarnaast bruisende cultuur in de verschillende Zuid-Amerikaanse steden. Zie ook ons thema swingende steden.
Ter inspiratie enige voorbeeldreizen, geheel aan te passen naar je wensen
Laat je inspireren