PROEF DE SMAKEN VAN ZUID-AMERIKA

Culinair Zuid- Amerika

“Geniet van tongstrelende, unieke gerechten, zoals perfect bereide angus steak die je verorbert op een barbequeparty, vergezeld van een wijn uit Mendoza. Misschien kies je wel voor één van de Michelin sterrenrestaurants die Zuid-Amerika rijk is, zoals Central in Lima, waar de ingrediënten nog op de dezelfde manier gebruikt worden zoals de mensen uit de Andes eeuwen geleden deden. Of smul van forel uit het Titicacameer of ceviche met garnalen. En wist je dat Peru meerdere malen verkozen is tot beste culinaire bestemming ter wereld? Ook voor de echte smulpapen onder ons is er dus genoeg te ontdekken in culinair Zuid-Amerika”.

image-2018-01-04-1-1024x682
Peruviaanse keuken

Van peper tot pieper

Ook de foodies onder ons kunnen hun hart ophalen in culinair Zuid-Amerika. Peru bijvoorbeeld, is meerdere malen verkozen tot ‘beste culinaire bestemming in de wereld’.  Maar liefst 3 van de 50 beste restaurants ter wereld zijn te vinden in Lima. Het land heeft één van de meest gevarieerde keukens ter wereld met invloeden uit India, Spanje, Afrika en Azië. Veel gebruikte ingrediënten zijn vis en schaaldieren, maar ook quinoa, limoen, Spaanse pepers en zoete aardappelen.

Uiteraard kun je voor een goed glas wijn ook uitstekend in Zuid-Amerika terecht. Met name Chili staat bekend om zijn kwaliteitswijnen. Wijnen uit Mendoza (Argentinië) zijn letterlijk van hoog niveau; de druiven groeien hier op de hoogste plekken ter wereld. De malbec wijnen die hier vandaan komen hebben de smaak van zwart fruit.

En ja – om vlees kun je in Zuid-Amerika helaas niet heen. Tijdens een Argentijnse traditionele barbecue (asado) wordt het vlees bereid op een grill of open vuur. Je kunt dan denken aan grote (!) stukken vlees zoals chorizo, steak, kip of bloedworst. Je eet hier salade en kaas bij .

image-2018-01-04-1-1

Zuid-Amerika culinair ervaren

Elk land heeft zijn eigen unieke smaken en eettradities:

  • Ben je een fijnproever en wil je verrast worden door onaardse smaken en een ongekende service? Probeer dan een van de sterrenrestaurants in Lima
  • Wijnkenner? Tour langs de wijngaarden in Argentijns Mendoza of de Elqui vallei in Chili
  • Sluit in Argentinië aan bij een asado voor een overheerlijke malse steak
Wijngaarden Santiago Chili
Laat je inspireren