OPEN JE ZINTUIGEN IN DE AMAZONE

Amazone reizen op maat

“Op de stille oevers houden slangen, krokodillen en andere reptielen zich schuil. Geruisloos observerend zit je in de boomkano die vaart door het dichtbegroeide oerwoud. Het water is kalm en kleurt groen van het kroos. De lucht is roze van de ondergaande zon, plots springt er een roze dolfijn vlak naast de boot op. Ontdek het allemaal tijdens een van de Amazone reizen.”

Amazone Peru
Boot in Amazone Peru

De longen van de aarde

De Amazone beslaat bijna de helft van Zuid-Amerika en is vanuit meerdere landen toegankelijk. Dit grootste regenwoud ter wereld wordt gevoed door rivieren die stromen vanuit de Andes. Het is een van de meest biologisch biodiverse gebieden op aarde en wordt ook wel ‘de longen van de Aarde’ genoemd, vanwege het absorberen van grote hoeveelheden CO2, van cruciaal belang voor onze planeet! In dit tropisch regenwoud vind je meer dieren, planten en bomensoorten dan waar ook ter wereld.

Wist je dat de Amazone 2.5 miljoen insectensoorten telt, 40.000 plantsoorten, 2.200 vissoorten en meer dan 2.000 soorten vogels en zoogdieren? 1 op de 5 vogelsoorten ter wereld leeft in de Amazone en 1 op de 5 vissoorten ter wereld zwemt in de rivieren van de Amazone.

Ook telt de Amazone vele watervallen. De Iguazu falls, het grootste waterval spektakel ter wereld bevindt zich op de grens met Argentinië en Brazilië. Een absolute highlight!

Amazone reizen ervaren

  • Amazone vind je in Peru, Bolivia, Argentinië en is gemakkelijk in je reis op te nemen
  • Beste reistijd: april tot december, maar de Amazone is het hele jaar toegankelijk
  • De Amazone ontdek je via wandelingen met gids en per comfortabele boomkano om het ‘wild life’ optimaal te ervaren. Je kunt in eco lodges of comfortabele hutten aan de oevers van de rivier verblijven.
IMG_5344

Reviews

Met stip op 1 to do in Iguazu: een boottocht vlak langs de falls. Nat word je gegarandeerd en gratis krijg je er het gevoel bij in een draaiende wasmachine te zijn beland. Daarna happy to be on shore!

    Ter inspiratie enige voorbeeld Amazone reizen, geheel aan te passen naar je wensen
    Laat je inspireren