ONTDEK HET BETOVERENDE ALTIPLANO

Altiplano Bolivia

“De natuur, zo adembenemend en ongerept in de Altiplano Bolivia. De sterrenhemel, zo immens en overweldigend. De jeep scheurt over de onverharde wegen dwars door het verlaten, buitenaardse landschap. De elementen van de natuur dienen zich in de meest pure vorm aan; turqoise meren, goudbruine zandbergen, spuitende geisers en grillige cactuseilanden. De wilde lama’s grazen aan de horizon en bij de meren verzamelen zich honderden flamingo’s.

Salar de Uyuni met een jeep
Zoutvlakte in Bolivia

Aarde, water, lucht en vuur

De Altiplano is de meest uitgestrekte hoogvlakte op aarde na Tibet en ligt in de Zuid-Amerikaanse Andes op een gemiddelde hoogte van 3300 meter. Het grootste deel ligt in Bolivia, de noordelijke delen strekken zich uit naar Peru en de zuidelijkste delen hebben uitlopers naar Chili en Argentinië. Bolivia heeft met een oppervlakte van 10.000 km2 de grootste zoutvlakte van Zuid-Amerika.

Aan actief vulkanisme, water en wind heeft de Altiplano zijn surrealistische vormen en kleuren te danken. Dit bovenaardse landschap wordt bewoond door onder andere lama’s, vicuña’s, alpacas en flamingo’s. De Salar de Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld, en vanuit het plaatsje Uyuni starten één of meerdaagse jeep safari’s om dit natuurwonder te ontdekken. Laat je onderdompelen in deze surrealistisch mooie wereld en slaap onder de grootste sterrenhemel op het zuidelijk halfrond. Een absolute highlight in het UYUNI Travels aanbod!

Flamingo's in Bolivia
Flamingo's in Bolivia

Altiplano Bolivia ervaren

De Altiplano ontdek je off road per goed uitgeruste jeep en is cross-border of vanuit één land te bereizen.

    • De Altiplano strekt zich uit over: Bolivia, Chili, Argentinië, en Peru
    • Beste reistijd: april tot oktober
    • De Altiplano kun je via eendaagse, 3- of 5-daagse tours ontdekken
IMG_5900-photo-full

Reviews

“Geen wonder dat UYUNI Travels, UYUNI Travels heet, het is the best of the best experience om in een jeep met fun travellers from around the world de zoutmeren te ontdekken!”

“Niet goed in woorden uit te drukken hoe mooi de zandvlaktes zijn die je ziet tijdens de “Valle de la Luna tour” in San Pedro de Atacama. Ga het ervaren!”

Een absoluut hoogtepunt om mee te maken als je in het noorden van Chili en Argentinië bent: de flamingo meren in Bolivia. Reisliefhebster uit Amsterdam

    Ter inspiratie enige voorbeelden van Altiplano Bolivia reizen, geheel aan te passen naar je wensen
    Laat je inspireren