ACTIEF EN NATUUR IN ZUID-AMERIKA

Actief & natuurreizen in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika zal je ongetwijfeld een adrenaline boost bezorgen! Of je nu een echte avonturier bent of meer van lange wandelingen houdt; alles behoort tot de mogelijkheden. Je kunt met een jeep alle uithoeken van de Altiplano ontdekken of een vulkaan beklimmen in Chili. Echte waaghalzen kunnen de Death Road per mountainbike bedwingen (georganiseerd) met een start op bijna 5 km hoogte en vervolgens naar beneden het regenwoud in. In dat regenwoud is voor actievelingen overigens ook genoeg te ondernemen. Zo kun je per boomkano de Amazone van binnenuit ontdekken en na een intensieve dag slapen aan de oevers. Patagonië biedt meer dan voldoende gelegenheid voor (meerdaagse) hikes. Laat ons weten wat je aanspreekt en wij verwerken het in je reis!

Salar de Uyuni met een jeep

Altiplano per jeep

Ontdek het altiplano met de grootste zoutvlakte ter wereld (Salar de Uyuni), de felgekleurde flamingo lagoons, spuitende geisers en verlaten vulkaanvlaktes. De Altiplano ontdek je per goeduitgeruste jeep. Je kunt het avontuur 1, 2 of 3 dagen aangaan. Wij raden sterk de 3 daagse trip aan voor de ultieme beleving.

Machu Picchu Peru

Machu Picchu trekkings

Machu Picchu, het Inca meesterwerk, ligt in een groen paradijs en is via meerdere uitdagende trails te bereiken. De klassieke Inca Trail leidt je met een 4-daagse trekking naar de oude Inca stad. De iets pittigere Salcantay trekking staat bekend om haar spectaculaire vergezichten.
Wil je Machu Picchu meer op je gemak bezoeken? De Panorama trein met glazenkoepel dak is ook een heel unieke ervaring!

Amazone Peru

Amazone trips

Zin om de bewoonde wereld even achter je laten en op te gaan in de natuur? Ontdek het grootste regenwoud ter wereld met een enorme verscheidenheid aan dieren en planten, per boomkano of te voet met gids. Slaap aan de oevers van de Amazone in idyllische lodges.

Vulkaan beklimmen

Het natuurgeweld van dichtbij ervaren? Er zijn vulkanen die je kunt beklimmen! Zoals de Zuid-Chileense Villarrica vulkaan, met ijshouwelen, helm en walking stick klim je naar de mond van de krater. Het is één van de meest actieve en weinige vulkanen ter wereld met een lavameer in de krater. Met een beetje mazzel zie je een eruptie van moederaarde!

Camp in Patagonië

Kampeer langs gletsjerrivieren en in valleien tijdens één of meerdaagse trekkings in Patagonië. Het Torres del Paine national park biedt daar uitgelezen mogelijkheden voor. Wil je niet zelf je tent dragen? Er zijn ook goeduitgeruste tenten aanwezig op de kampeerplekken.

IMG_0236-photo-min-1024x768

Kayakken in Patagonië

Kayak langs de kristal heldere gletsjers en raak het ijs aan vanuit je kayak. Een unieke ervaring waarin je je één voelt met de natuur. Dichterbij bij dit ijsfenomeen kun je niet komen.

IMG_9408-photo-full-min-1024x768

Torres del Paine hike

Het Torres de Paine national park is het absolute bergmeesterwerk van Patagonië. Granieten torres, azuurblauwe meren, gletsjers, bossen, pampas, alles heeft dit national park te bieden voor de natuurliefhebber. Gelegen in Chili, is het national park uitermate geschikt voor meerdaagse hikes, het W en Q circuit zijn de bekendste routes. Maar ook voor een dag is het national park een geweldige ervaring.

Death road mountainbiking

Durf jij het aan? Fiets over één van de gevaarlijkste wegen ter wereld, met scherpe bochten en diepe ravijnen. Dit Xtreme downhill parcours is als je gewend ben te fietsen een waanzinnige ervaring. Je start op 4700 meter en rijdt tot aan het regenwoud met spectaculaire uitzichten.