VERANTWOORD REIZEN ZUID-AMERIKA

'We share the beauty of the world'

Met de intentie dat reizen voor zowel de reiziger en lokale omgeving voordelen kan hebben, werken we samen met lokale ondernemers (agenten, accommodaties, gastronomie en vervoer) om zo een positieve stimulans te geven aan de plaatselijke economie, werkgelegenheid, cultuur en welzijn. We zijn gericht op duurzaamheid en selecteren onze lokale partners zorgvuldig zodat je verantwoord kan reizen door Zuid-Amerika.

We streven ernaar ‘the beauty of the world’ in tact te laten. Zo doen wij ons best onze reizen zo aan te bieden dat behoud van de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk gegarandeerd is, zodat mens en dier ervan kunnen blijven genieten.

Lokale samenwerkingen

We hebben onze lokale partners uitgekozen op verantwoord reizen; zij die zorg dragen voor hun werknemers, locals, communities (inheemse gemeenschappen) en de omgeving en een positieve stimulans geven aan de leefomgeving.
Voor geïnteresseerde reizigers organiseren we onder andere accommodaties en activiteiten bij en in samenwerking met de communities. Het ontmoeten van de lokale bevolking tijdens een reis door Zuid-Amerika geeft een optimale beleving van het land, de cultuur, keuken en lokale gebruiken en zo zorgen we er tegelijkertijd voor dat de mensen ter plekke een positieve stimulans krijgen door toerisme.

Inti Sisa Ecuador

Inti Sisa - Educatie project

Inti Sisa is een educatief project dat ruim 15 jaar geleden gestart is in Guamote, Equador. Het project organiseert praktische workshops voor communities die beter afgestemd zijn op hun behoeftes dan het huidige theoretische onderwijs. Voor velen is het de manier om uit de armoede te stappen en met de moderne samenleving mee te kunnen. Inti sisa ontwikkelt de communities op verschillende vlakken waaronder computervaardigheden, Engelse les en naai-les. In 2013 is een mooie kleurrijke posada opgericht waarvandaan interessante activiteiten met de communities worden georganiseerd. De opbrengsten hiervan gaan naar de educatieve projecten. UYUNI Travels steunt Inti Sisa en brengt geïnteresseerde gasten graag onder in de posada.

Lodge in Amazone Ecuador

Eco-lodges

In de Amazone, maar ook in andere delen van Zuid-Amerika werken we met Eco-lodges. De lodges zijn gebouwd door lokale inwoners en respecteren de natuurlijke omgeving. Ze zijn er is alle prijsklasse, zijn van alle gemakken voorzien en geven je een optimale beleving!

Shoe Shiners in La Paz

La Paz, Bolivia. In deze stad zijn meer dan 3.000 schoenpoetsers of ‘lustra’s’ zoals ze graag worden genoemd. Ze werken op straat en verdienen voor het poetsen van schoenen minder dan 30 cent. Velen van hen verbergen hun identiteit om discriminatie te voorkomen. Om beter in hun levensonderhoud te voorzien werken ze nu ook als gids om hun lokale kennis met de reizigers te delen. Wat ze kunnen bieden is een unieke ‘Lustras city tour’ naar de authentieke wijken en markten van La Paz. Het geeft een andere indruk van deze geweldige stad. Het bezoeken van plaatsen die reguliere tours niet biedt. La Paz gezien door ogen van de lustras. We kunnen het toevoegen aan je reis!