CROSS BORDER PERU BOLIVIA CHILI RONDREIS

Peru Bolivia Chili rondreis

Deze Peru Bolivia Chili rondreis combineert het beste van de drie landen. Treed in de voetsporen van de Inca’s in Cusco, de heilige vallei en Machu Picchu in Peru. Bevaar het kleurrijke Titicaca meer en ga off-road tijds een 3-daagse jeep safari door de betoverende Salar de UYUNI in Bolivia. Hier rijd je over de grootste zoutvlaktes ter wereld en word je omringd door gekleurde lagoons gevuld met flamingo’s en door vulkanen. Sluit je reis af in de epische Chileense Atacama, waar je overweldigd wordt door het imposante maanlandschap, magische woestijn zonsondergangen en de grootste sterrenhemel die je je kunt voorstellen.

Peru reizen - cultuur

Dag 1 - Lima

Dagvlucht naar Lima. Bij aankomst op het vliegveld transfer naar het hotel.

Je hebt de avond vrij te besteden. Wist je dat Peru meerdere malen verkozen is tot beste culinaire bestemming ter wereld? ’s Avonds kun je je hart dus ophalen in een van de heerlijke lokale restaurantjes of wellicht in één van de Michelin sterrenrestaurants die Zuid-Amerika rijk is. Hier worden de ingrediënten nog op de dezelfde manier gebruikt worden zoals door de Andes-bewoners eeuwen geleden deden.

Dag 2 - Lima/Cusco

Halve dag city tour Lima – vlucht Cusco

Onze city tour neemt je mee door 3 historische periodes: Pre-hispanic, koloniaal en modern. De tour start met panoramisch uitzicht over de indrukwekkende Huaca Huallamarca. Je bezoekt ook het koloniale centrum waar je de Convent of St. Dominic bezichtigt, die tot Cultureel erfgoed is uitgeroepen. Aan het einde van de tour stop je voor een Pisco sour tasting, het heerlijkste en bekendste drankje van Peru! Tot slot bezoek je het prachtige Larco Museum, dat de mooiste collectie van de pre-Peruaanse kunst van het land toont. Hierdoor begrijp je meer van de 5000 jaar oude historie van Peru, waardoor je het land nog meer zult waarderen. Aan het einde van de middag transfer naar luchthaven en vlucht naar Cusco.

Vrouw in Lima Peru
Berg in Peru

Dag 3 - Cusco

Cusco! Verleidelijk, opvallend en natuurlijk. De historie leeft in de straten, pleinen, valleien en dorpjes. In de ruines rondom de stad zie je overblijfselen van de verfijnde bouwkunsten.

Je krijgt een begeleide stadswandeling door de oude Inca-hoofdstad, gelegen op 3400m. Je start op het plein Plaza de Armas met haar mooie kathedraal en wandelt door smalle kasseistraatjes met oude Inca-muren en mooi bewaarde koloniale woningen. Na een korte stop bij de markt bezoek je de Coricancha, de belangrijkste tempel van het Inca-rijk opgedragen aan de Zonnegod Inti. De tempel was net als Machu Picchu een Inca-meesterwerk.

Dag 4 - Heilige vallei

Vrije ochtend en in de middag een trip naar het dorp Ollantaytambo. Steile terrassen leiden naar het eigenlijke fort. In het dorp zelf zijn veel huizen gebouwd op de incaruïnes. Voor de vrije ochtend is er ruime keuze uit mogelijkheden: 1) Pisac markt: op dinsdag, donderdag en zondag wordt hier een grote traditionele markt gehouden. 2) Moray en Maras: de excursie begint in Moray, het dorp dat beroemd is door de cirkelvormige landbouwterrassen, die zijn heel bijzonder als een amfitheater aangelegd. Wetenschappers denken dat het een agrarisch station is geweest in de tijd van de Inca’s . De zoutterrassen van Maras zijn spectaculair om te zien: de duizenden kleine bassins, gevuld met zout bronwater, verkeren in alle stadia van nat tot droog. 3) Rafting op de Urubamba: anderhalf uur raften op niveau 2-3. 4) Fietsen in de Heilige Vallei: met de mountainbike over paden langs de Urubamba, hoe fantastisch is dat! 5) Wandeling door de Heilige Vallei, niveau zwaar. Met klim vanuit het dal de heuvels in voor mooie vergezichten!

IMG_4955-photo-full-1024x768
Machu Picchu Peru

Dag 5 - Machu Picchu

Op een hoogte van 2430 meter, op de grens van de mistige Amazone en de hoge Andes, is het meesterwerk van de Inca’s gelegen: Machu Picchu. De stad werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Het meesterwerk ligt zo verscholen dat deze door de Spanjaarden nooit ontdekt is en zo gaaf is gebleven!

In de vallei zie je niet veel, de rit er naar toe is daarom spectaculair. Met de Vistadome trein rijd je in een adembenemende rit  naar het dorp Aguas Calientes. De trein heeft panoramaramen zodat je een wordt met het landschap! Vanuit Aguas Calientes volgt een korte busrit naar de poorten van Machu Picchu. De gids neemt je mee door de straatjes, trappen en stegen van de oude stad. Een magische ervaring. Je hebt ook voldoende tijd zelf rond te lopen. Je reist op dezelfde manier terug naar Cusco.

Dag 6 - Cusco

Vandaag mag je zelf invullen. Je kunt nog even nagenieten van het magische Machu Picchu in de idyllische setting van Cusco.

Nog iets gemist in de heilige vallei? Of je nu heerlijk wilt slenteren door de straatjes in Cusco, je vergapen aan de schitterende geweven handelswaar of in een van de heerlijke koffietentjes neerstrijken; aan jou de keuze.

Er is ook een mogelijkheid tot een kookklas, waarbij je je de heerlijke Peruviaanse keuken eigen kunt maken. ’s Middags ga je met de chef kok de ingrediënten op de lokale markt kopen. Een heel leuke ervaring.

Peruviaanse keuken
Puno Peru

Dag 7 - Puno

Per bus reis je richting Puno. Onderweg kun je genieten van de prachtige landschappen van de zuidelijke vallei van Cusco. Je maakt een stop in het stadje Andahuaylillas, met schitterende koloniale kerk. Ook stop je in La Raya, het hoogste punt van de route, voor een mooi fotomoment en je bezoekt de ruines van Racchi. Tot slot arriveer je in Puno.

Dag 8 - Lake Titicaca per boot

Met een comfortabele speedboot bezoek je het Titicacameer. Je meert aan bij één van de drijvende rieteneilanden van de Uros-indianen. Het leven van de Uros is sterk verbonden met het totora-riet dat de wateren van het meer bedekt. Het riet wordt voor allerlei doelen gebruikt; als voedsel maar ook voor de bouw van huizen en boten bijvoorbeeld. Daarna vaar je door naar Taquile, een rotsachtig eiland dat je te voet verkent. De bewoners hebben sterke Spaanse invloeden en houden de eeuwenoude weverstraditie in ere. Geniet van de gekleurde traditionele kleding en mooie vergezichten over het Titicaca meer.

Lake Titicaca Peru
La Paz Bolivia

Dag 9 - La Paz

Aankomst La Paz! La Paz ligt in het hart van de Andes, en is omringd met besneeuwde bergtoppen. Het is ook het centrum van de ‘indigena’ indianencultuur, een Inca erfenis, en dat kun je zien aan de kleurrijke bevolking. Morgen kun je hier volop van genieten.

Dag 10 - La Paz

La Paz is de hoogste hoofdstad ter wereld (3600 meter) en je zult merken dat de lucht er ijl is. We laten je vandaag de stad zien, niet alleen te voet maar je geniet ook van de mooiste uitzichten per kabelbaan! Ook bezoek je de bizarre ‘heksenmarkt’ waar kruiden, coca bladeren en bergen gedroogde lama-foetussen te koop zijn. Wil je wat geschiedenis op doen? We gaan naar het oude stadscentrum en bezoeken tevens de koloniale straat Calle Jaen, waar je een van de musea kunt aandoen, het Coca museum behoort ook tot de opties en is erg de moeite waard! Wist je dat La Paz de hoogste skipiste ter wereld heeft? Op 5200 meter geniet je niet alleen van de sneeuw maar ook van het een fantastisch uitzicht op de hoogvlaktes, Lake Titicaca en La Paz.

Kabelbaan La Paz Bolivia
Salar de Uyuni met een jeep

Dag 11 - Uyuni Salt flat tour

Het spectaculaire Boliviaanse Altiplano is één van de natuurwonderen op aarde en zonder twijfel het meest adembenemende fenomeen van de Andes!

Met een 4×4 Landcruiser vertrek je op het 3-daagse avontuur! Als eerste bezoek je het treinkerkhof, om de eerste stoomlocomotieven van Bolivia te zien, een fascinerend gezicht in de woestijn. Daarna bekijk je het zoutwinningsproces in Colchani en wordt je meegenomen naar de grootste zoutvlakte ter wereld; de Salar de Uyuni. Hier is volop mogelijkheid om grappige perspectief foto’s te nemen, de gidsen zijn hier bedreven in en helpen je er graag bij! Na de lunch bezoek je het Inca Wasy-eiland, waar je wandelt tussen gigantische cactussen en koraalrotsformaties die spectaculair gelegen zijn,  midden op de zoutvlakten. Na een schitterende zonsondergang op de zoutvlakten rijden we naar ons eerste hotel, waar warme koffie of chocolade op je wacht en een heerlijk avondmaal.

Dag 12 - Uyuni Salt flat tour

Per jeep vervolg je de trip verder de woestijn in, omgeven door vulkanen, zowel slapende als actief rokende. Je komt langs kleurrijke lagoons met honderden flamingo’s. Ander wild life dat te spotten valt op de hoogvlaktes zijn vicuna’s en lama’s. Je reist door de Siloli woestijn, deze hoogvlakte is bedekt met vulkanisch as en wordt gesierd door surrealistische rotsformaties. Je stopt bij de Stone Tree, een ‘must see’ fenomeen gevormd door duizenden jaren erosie. We lunchen op een schitterende plek uit de achterklep van de jeeps. Er is ook de gelegenheid te wandelen tussen de wilde lama’s op een groene weide! Later op de dag maak je nog een stop bij de schitterende Red Lagoon, waar de felgekleurde flamingo’s matchen met het water. Daarna rijd je door naar de top van de Sol de Mañana vulkaan, op 5000 meter hoogte verlaat je even de jeep en kun je de krater en bubbelende modderpoelen (100 Cº) zien. We rijden richting ons nachtverblijf.

Zoutvlakte Uyuni Bolivia
Flamingo's op Uyuni

Dag 13 - Uyuni Salt flat tour

Na een ontbijt van pannenkoeken, yoghurt en cornflakes bezoeken we de Salvador Dali woestijn, waar magische kleuren elkaar afwisselen. Aan de horizon maken vicunas het schilderachtige tafereel af. We rijden door naar de Green Lake, een groot giftig meer aan de voet van de imponerende Licancahur vulkaan. Hier kun je prachtige foto’s nemen. Je reist vandaag door naar Chili!

Dag 14 - San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama is een klein oase dorpje op de Altiplano. Op deze geografische zone liggen enkele van de hoogste vulkanen van de Andes. Tegenwoordig is dit kleine stadje van groot belang omdat het wordt beschouwd als de archeologische hoofdstad van Chili vanwege de epische schoonheid van het landschap. Daarnaast is deze plek door de hoge ligging, wolkenvrije en droge lucht en gebrek aan ‘lichtvervuiling’ van grote steden een van de beste plekken in de wereld om sterren te observeren. Een vaste uitvalsbasis voor de NASA. Ook jij kunt een stargazing tour opnemen in je programma. Deze tour raden wij absoluut aan!

Tijdens je bezoek aan de droogste woestijn ter wereld moet je ook absoluut een bezoek brengen aan de spectaculaire Moon Valley en Death Valley. Geniet van de buitengewone vormen van het landschap, alsof je op de maan loopt. Ook de uitzichten op de Andes en vulkanen zijn spectaculair. Als de schemering valt, zul je overweldigd worden door de rode en gouden kleuren van de woestijnlucht.

San Pedro Atacama Chili
IMG_7041-photo-1024x768

Dag 15 - Atacama Pedras Rojas Lagoons

Ontdek de magische kleuren van de Atacama woestijn, met de imposante Piedras Rojas, de prachtige lagoons Chaxa, Miscanti en Miñiques Andes en de uitgebreide Atacama zoutvlakte. Je begint in Piedras Rojas, een indrukwekkende geologische rotsformatie met een fascinerend rood gekleurd landschap, veroorzaakt door geoxideerd ijzer. Je bezoekt tevens de Altiplano lagoons (4.200m), welke zijn omringd door indrukwekkende vulkanen uit formaties van het Andesgebergte. De lagoons worden bewoond door een grote verscheidenheid aan wilde vogels, waaronder  felgekleurde flamingokolonies. Een spectaculair mooie omgeving! Op de terugweg geniet je van de uitzichten op de bekende vulkanen Licancabur en Lascar en bezoeken we het traditionele koloniale dorpje Toconao.

Dag 16 - Tatio geisers

Liefhebbers kunnen extra vroeg opstaan om de Tatio-geisers te bezoeken (4000m). Je kunt de zon zien opkomen in een van de belangrijkste geothermische velden ter wereld. Er zijn meer dan 70 geisers met dampende plassen kokend water, borrelende modderpoelen en opspuitend water.

Op de terugweg reis je door epische landschappen, met indrukwekkende valleien, flora en fauna en zul je vicuñas en vizcachas kunnen spotten! Je maakt een stop in het dorp Machuca, een echt atacameño dorp met slechts 20 huizen gebouwd van klei, stro en cactushout. De inwoners van Machuca bieden handgemaakte waar uit de Andes aan en typische gerechten uit de regio, zoals lamavlees en empanadas. Terwijl we daar zijn, zullen we ook een bezoek brengen aan de wetlands waar we flamingo’s, eenden en andere vogels kunnen spotten!

Tatio Geisers Chili
Straatmuzikanten Santiago Chili

Dag 17- Santiago

Transfer luchthaven voor vlucht naar Santiago.

Einde van een onvergetelijke 3 landen reis!

Inbegrepen:
* Alle overnachtingen met ontbijt
* Overige maaltijden indien vermeld
* Vervoer zoals vermeld in het programma, exclusief binnenlandse vluchten
* Excursies zoals vermeld in het programma, tenzij bij niet inbegrepen vermeld

Niet inbegrepen:
* Intercontinentale en binnenlandse vluchten
* Overige maaltijden
Entreegeld nationale parken
* Optionele en niet vermelde diensten en excursies