INCA TRAIL

Inca Trail Peru

De 4-daagse Inca Trail in Peru, is de legendarische wandelroute die eindigt bij Inti Punku, de Inca zonnepoort naar Machu Picchu. Je loopt door de Andes met een spectaculair uitzicht over de bergtoppen en Inca ruines. Het magische gevoel als je ’s morgens vroeg de Incastad uit de mist ziet verschijnen is onbeschrijflijk. Je wandelt langs de Inca ruïnes Sayacmarca, Phuyupatamarca en Wiñay Wayna in een internationale groep en je slaapt in goed uitgeruste tenten met matje en slaapzak. Eten en drinken en een drager voor persoonlijke bagage (max 7 kg pp) zijn inbegrepen voor de liefhebber. Ga op avontuur tijdens deze magische wandeling over de Inca Trail in Peru!

Wandelaars Inca Trail Peru

Dag 1

KM82 (2500m)- Wayllabamba (3100m) – Yuncachimpa (3300)
6-7 wandelen/ 11km

Een busrit vanaf Cusco brengt je door de heilige vallei via Ollantaytambo naar KM 82 (2500m). Het officiele startpunt van de Inca Trail waar je de brug over de Urubamba rivier oversteekt. Je volgt de rivier een aantal kilometer en start dan een 2 uur durende klim naar het dorpje Miskay, waar je een lekkere lunch te wachten staat met schitterend uitzicht op de Llactapata ruïne. De eerste dag is een eenvoudige wandeling, een goede warm-up voor de dagen te gaan! Hierna vervolgen we onze wandeling naar Wayllabamba (3100m) en Yuncachimpa (3300m), de kampplaats. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de mysterieuze Mt. Verónica.

Dag 2

Yuncachimpa (3300m) – Dead Women pass (4200m)- Pacamayu (3630)
8-9 uur wandelen/15km

Na het ontbijt leidt het pad je eerst door de Llulluchapampa vallei (3850m). Geniet van de het vochtige klimaat en het geluid van water. Je klimt vervolgens over aangelegde trappen in ongeveer 3 à 4 uur 1200 meter omhoog naar de Warmi Wañusca, de Dead Women pass (4200 m). Na een korte break op de top met prachtig uitzicht, start de afdaling naar het dal van de vallei en rivier Pacaymayo (3630 m). Dan een korte klim naar de Inca ruïne Runkurakay en verder over originele Inca paden totdat je aankomt bij de kampplaats Chaquicocha (3650m). Hier kun je bijkomen na de zware dag en genieten van een adembenemend uitzicht over de bergen.

Tenten op de inca trail
Heilige Vallei Peru

Dag 3

Chaquicocha (3650m) – Phuyapatamarca (3600m) – Winay Whayna (2700 m)

5 – 6 uur wandelen/ 10 km

De derde dag is de mooiste dag! Je trekt door een weelderig tropisch woud met groene varens en orchideeen richting de pass: Phuya Patamarca (stad in de wolken) op 3670 m. We passeren 2 kleine meren op de top van de tweede pass  (3950m). Het is een aangename klim door het nevelwoud en een smalle Inca tunnel voor de derde pass (3700m) een groots uitzicht geeft over de Rio Urubamba Vallei. De dichtstbijzijnde nederzetting heet Phuyupatamarca/”Dorp boven de wolken” (3600m). Je wandelt nog verder door een uitgehouwen tunnel naar de mooiste Inca ruïne tot nu toe: Wiñay Wayna (2700m)Inca. De Inca trappen veranderen in een zigzag pad totdat we bij onze laatste kampeerplek aankomen.

Dag 4

Winay Whayna (2700 m) – Machu Picchu (2430) – Cusco
2-3 uur wandelen/ 7 km.
Je verlaat de kampeerplek rond 5.30u om met zonsopgang op Machu Picchu te zijn. Na 1 uur door regenwoud en over Inca trappen bereik je met zaklampen de Inti Punku, de Inca zonnepoort., waar het zonlicht Machu Picchu vanaf 7 uur ’s morgens een magische gloed geeft. Dat de Inca’s in direct contact stonden met de natuur is te zien en voelen. Op een hoogte van 2430 meter, tussen 2 steile bergen, mistige regenwouden en de Andes is Machu Picchu, het meesterwerk van de Inca beschaving, te vinden. Je kunt genieten van de magie tijdens de 2 uur durende tour met gids. Daarna heb je genoeg tijd de archeologische site zelf te verkennen (ga bijnvoorbeeld naar de Inca brug of klim naar de Huayna Picchu voor mooie panorama foto’s). Vanaf Machu Picchu brengt een bus je naar Aguas Calientes. Hier kun je heerlijk ontspannen in de hot springs.

Uitzicht inca trail

Inbegrepen:

* Privévervoer van hotel in Cusco naar KM 82.
* Trein van Aguas Calientes naar Cusco (Poroy)
* Bus naar Machu Picchu naar Aguas Calientes
* Entreegelden voor het Inca-parcours en Machu Picchu
* Professionele tweetalige gids (Spaans en Engels)
* Kampeeruitrusting (professionele tweepersoonstenten, slaapmatten)
* Kok, maaltijden (3 ontbijten, 3 lunches en 3 diners)
* Thee en snacks elke dag
* Dragers van persoonlijke bagage (maximaal 7 kilo)
* EHBO-set en zuurstoffles

Niet inbegrepen:
* Ontbijt op de eerste dag en de laatste lunch in Aguas Calientes

* Slaapzak (als je geen slaapzak hebt kun je deze huren)