HIGHLIGHTS PERU

Highlights Peru in een rondreis op maat

Deze op maat gemaakte rondreis door Peru voert door het rijke Inca verleden en indrukwekkende Andes landschappen. Dwaal door de ruïnes van Machu Picchu en geniet van schitterende terrasvelden in Sacred Valley. Rijd door de woestijn die uitmondt in zee! Je kunt ook niet om de onverklaarbare Nazcalijnen heen tijdens een rondreis op maat door Peru. Bezoek Arequipa en Cuzco, de mooiste koloniale steden van het continent, zie hoe de Uros-Indianen leven op de rieteilanden in het Titicacameer en hoe de condors de valleien domineren in Colca-canyon. Een reis langs alle highlights van Peru om nooit te vergeten!

Peru reizen - cultuur

Dag 1 - Lima

Dagvlucht naar Lima. Bij aankomst op het vliegveld transfer naar het hotel.

Je hebt de avond vrij te besteden. Wist je dat Peru meerdere malen verkozen is tot beste culinaire bestemming ter wereld? ’s Avonds kun je je hart dus ophalen in een van de heerlijke lokale restaurantjes of wellicht in één van de Michelin sterrenrestaurants die Zuid-Amerika rijk is. Hier worden de ingrediënten nog op de dezelfde manier gebruikt worden zoals door de Andes-bewoners eeuwen geleden deden.

Dag 2 - Lima

City tour Lima: Historisch centrum, Pisco Sour tasting en Larco Museum 

Onze city tour neemt je mee door 3 historische periodes: Pre-hispanic, koloniaal en modern. De tour start met panoramisch uitzicht over de indrukwekkende Huaca Huallamarca. Je bezoekt ook het koloniale centrum waar je de Convent of St. Dominic bezichtigt, die tot Cultureel erfgoed is uitgeroepen. Aan het einde van de tour stop je voor een Pisco sour tasting, het heerlijkste en bekendste drankje van Peru. Tot slot bezoek je het prachtige Larco Museum, dat de mooiste collectie van de pre-Peruaanse kunst van het land toont. Hierdoor begrijp je meer van de 5000 jaar oude historie van Peru, waardoor je het land nog meer zult waarderen.

Lima Peru
Paracas Peru

Dag 3 - Paracas

Prive transfer van je hotel naar het busstation in Lima. Een Royal Class bus brengt je in ongeveer vier uur naar Paracas. Het reizen per bus is comfortabel, met fijne stoelen, airconditioning en toilet. De weg loopt parallel aan de kust waar een typische Peruaanse mist hangt.

Bij aankomst in het vissersplaatsje Paracas is er een prive transfer naar je hotel dat op een paar honderd meter van het strandje ligt. Paracas is een pittoresk, maar populaire badplaats. Je kunt er heerlijke verse cerviche eten, een lokale specialiteit van rauwe vis in citroen.

Dag 4 - Ballestas boottocht

Boottocht Ballestas eilanden

Vanaf de pier van Paracas vertrek je per boot richting de kleine eilandengroep in de Stille oceaan. Luidruchtig brullend heten zeeleeuwen je welkom als je de eilanden – ook wel de mini-Galapagos van Peru genoemd- nadert.  Duizenden pinguïns, dolfijnen, zeeleeuwen en pelikanen bewonen deze eilandengroep voor de kust van Peru. Een tour langs de Islas Ballestas is een absolute hoogtepunt van je rondreis door Peru. Per bus reis je vervolgens naar Ica.

Ballestas Peru
Hucachina Peru

Dag 5 - Hucachina

Begin de dag met een wandeling door een sprookjesachtige palm-oase! De woestijn-oase Huacachina is de thuishaven voor “dune buggy” en zandboarden. Deze tour is adembenemend en schitterend. Met hoge snelheid word je diep in de woestijn gebracht om de hoge zandduinen aan de kust te bewonderen. De bergen van zand zijn mooi en onwerkelijk. Een absolute aanrader, je zult verrast worden!

’s Middags rijd je per bus naar Nazca.Vanaf het busstation is er een prive transfer naar je hotel.

Dag 6 - Nazca lijnen

Vlucht over de Nazca lijnen – Arequipa
Vanuit je hotel wordt je naar het vliegveld van Nazca gebracht voor een spectaculaire vlucht over de Nazca lijnen. Deze zijn vanuit de lucht veel beter zichtbaar. Je zult prachtige geogliefen zien, die bestaan uit tientallen figuren van dieren, honderden geometrische vormen en 300 meter grote lijnen in het woestijnzand. De Nazca lijnen zijn zo’n 2000 jaar geleden  gegraveerd in de aarde.
Nazca Peru
Arequipa Peru

Dag 7 - Arequipa

Arequipa, ook wel bekend als de Witte Stad, heeft een aantrekkelijk pittoresk koloniaal centrum en is omgeven door drie vulkanen; Misti, Chachani en Pichu Pichu. Het Santa Catalina klooster, één van de mooiste koloniale religieuze gebouwen van Peru in het hart van de stad, is gebouwd in de 16e eeuw en is zeker een bezoek waard. Slenter door de kleine straatjes en aanschouw hoe de inheemse bevolking hun schitterende kleden weven. ’s Avonds kun je genieten van de vele leuke restaurants en cafeetjes en een Peruviaanse kookcursus behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Dag 8 - Colca Canyon

In de vroege ochtend start een groepsexcursie naar de Colca Canyon. Een indrukwekkende rit door een landschap van kale rotswoestijn en een snoer van vulkanen leidt je naar de hoogvlaktes van Peru. Onderweg zie je groepen vicuñas en alpacas in het Aguada Blanca Salinas nationaal reservaat. In het dorpje Chivay in de groene Colca-vallei zul je lunchen. De hellingen van de kloof zijn bedekt met mooie landbouwterrassen en dorpjes. De rest van de middag ben je vrij om van de hotel faciliteiten te genieten of om de warmwaterbronnen van de Calera te bezoeken.

Colca Canyon Peru
Uros Colca Canyon Peru

Dag 9 - Colca Canyon

Tour of the Condor Cross & Route van Colca naar PunoJe bezoekt deze ochtend de Condor Cross, de beste locatie om de Colca Canyon te bewonderen en als het weer het toe laat de majestueuze condors te observeren. Daarna start de trip naar de Colca Valley, waar je de pittoreske dorpjes Pinchollo, Maca en Chivay aan doet. Je luncht onderweg, op de route naar Puno.

Dag 10 - Lake Titicaca per boot

Met een comfortabele speedboot bezoek je het Titicacameer. Je meert aan bij één van de drijvende rieteneilanden van de Uros-indianen. Het leven van de Uros is sterk verbonden met het totora-riet dat de wateren van het meer bedekt. Het riet wordt voor allerlei doelen gebruikt; bijvoorbeeld als voedsel maar ook voor de bouw van huizen en boten. Daarna vaar je door naar Taquile, een rotsachtig eiland dat je te voet verkent. De bewoners hebben sterke Spaanse invloeden en houden de eeuwenoude weverstraditie in ere. Geniet van de gekleurde traditionele kleding en prachtige vergezichten over het Titicaca meer!

Titicacameer Peru
Puno Peru

Dag 11 - Puno-Cusco

Per bus reis je richting Cusco. Onderweg kun je genieten van de prachtige landschappen van de zuidelijke vallei van Cusco. In La Raya, het hoogste punt van de route, stop je voor een mooi fotomoment en bezoek je de ruines van Racchi. De laatste stop is in het stadje Andahuaylillas, met schitterende koloniale kerk. Tot slot arriveer je in Cusco!

Dag 12 - Cusco

Cusco! Verleidelijk, opvallend en natuurlijk. De historie leeft in de straten, pleinen, valleien en dorpjes. In de ruines rondom de stad zie je overblijfselen van de verfijnde bouwkunsten.

Je krijgt een begeleide stadswandeling door de oude Inca-hoofdstad, gelegen op 3400m. Je start op het plein Plaza de Armas met haar mooie kathedraal en wandelt door smalle kasseistraatjes met oude Inca-muren en mooi bewaarde koloniale woningen. Na een korte stop bij de markt bezoek je de Coricancha, de belangrijkste tempel van het Inca-rijk opgedragen aan de Zonnegod Inti. De tempel was net als Machu Picchu een Inca-meesterwerk.

Cusco Peru
Heilige Vallei Peru

Dag 13 - Heilige vallei

Vrije ochtend en in de middag een trip naar het dorp Ollantaytambo.  Steile terrassen leiden naar het eigenlijke fort. In het dorp zelf zijn veel huizen gebouwd op de incaruïnes. Voor de vrije ochtend is er ruime keuze uit mogelijkheden: 1) Pisac markt: op dinsdag, donderdag en zondag wordt hier een grote traditionele markt gehouden. 2) Moray en Maras: de excursie begint in Moray, het dorp dat beroemd is door de cirkelvormige landbouwterrassen, die zijn heel bijzonder als een amfitheater aangelegd. Wetenschappers denken dat het een agrarisch station is geweest in de tijd van de Inca’s . De zoutterrassen van Maras zijn spectaculair om te zien: de duizenden kleine bassins, gevuld met zout bronwater, verkeren in alle stadia van nat tot droog. 3) Rafting op de Urubamba: anderhalf uur raften op niveau 2-3. 4) Fietsen in de Heilige Vallei: met de mountainbike over paden langs de Urubamba, hoe fantastisch is dat! 5) Wandeling door de Heilige Vallei, niveau zwaar. Met klim vanuit het dal de heuvels in voor mooie vergezichten!

Dag 14 - Machu Picchu

Op een hoogte van 2430 meter, op de grens van de mistige Amazone en de hoge Andes, is het meesterwerk van de Inca’s gelegen: Machu Picchu. De stad werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Het meesterwerk ligt zo verscholen dat deze door de Spanjaarden nooit ontdekt is en zo gaaf is gebleven!

In de vallei zie je niet veel, de rit er naar toe is daarom spectaculair. Met de Vistadome trein rijd je in een adembenemende rit  naar het dorp Aguas Calientes. De trein heeft panorama ramen zodat je een wordt met het landschap! Vanuit Aguas Calientes volgt een korte busrit naar de poorten van Machu Picchu. De gids neemt je mee door de straatjes, trappen en stegen van de oude stad. Een magische ervaring. Je hebt ook voldoende tijd zelf rond te lopen. Je reist op dezelfde manier terug naar Cusco.

Machu Picchu Peru
Amazone Peru

Dag 15 - Amazone (Puerto Maldonado)

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Puerto Maldonado.

In een motorkano vaar je naar een comfortabele jungle lodge waar je verwelkomd wordt met een lekkere lunch van lokale producten. Je zult vergezeld zijn door een gids, die je de tropische bomen, medicinale planten en verlaten natuur laat zien. Vanaf onze lodge lookout kun je toekans, macaws en anders vogelsoorten zien bij de zonsondergang. Je kunt lekker relaxen bij de pool of een dutje doen in de hangmatten. Na het eten volgt een avondsafari voor wildlife observatie waarbij je vanuit de kano kaaimannen observeert en geniet van het orkest aan nachtgeluiden.

Dag 16 - Amazone

Een wandeling met gids naar het Tambopata Nationaal Reservaat. Je krijgt onderweg uitleg over het ecosysteem en het gebruik ervan door de indiaanse bevolking. Met een boomkano verken je daarna het schitterende meer. Je spot het wilde dierenleven op de oevers en in de bomen, zoals rode brulapen, kolonies papegaaien, kaaimannen, Piranja’s en rivierotters. Via canopy, een netwerk van loopbruggen observeer je van flinke hoogte de flora en fauna. Kom oog in oog te staan met een doodskopaapje, observeer de zeldzame toekans, en knuffelbare luiaards.  ’s avonds volgt een tweede nachtsafari, spannend wat je in een ander jungle gebied met zaklantaarns weer kunt tegenkomen!

Boot in Amazone Peru
Vrouw in Lima Peru

Dag 17 - Lima

Na het ontbijt brengt een motorkano je naar Puerto Maldonado voor de binnenlandse vlucht naar Lima.

Einde van een onvergetelijke op maat gemaakte rondreis door Peru.

Inbegrepen:
* Alle overnachtingen met ontbijt
* Overige maaltijden indien vermeld
* Vervoer zoals vermeld in het programma
* Excursies zoals vermeld in het programma, tenzij bij niet inbegrepen vermeld

Niet inbegrepen:
* Intercontinentale vluchten
* Overige maaltijden
* Entreegeld nationale parken
* Optionele en niet vermelde diensten en excursies