DE SCHATKAMER VAN PERU

Culturele rondreis Peru

Deze culturele rondreis laat je het klassieke Peru ontdekken, waar je het rijke Inca verleden combineert met indrukwekkende Andes landschappen. Dwaal door de ruïnes van Machu Picchu en bewonder de schitterende terrasvelden in Sacred Valley. Geniet van de heerlijke Peruviaanse keuken en de bewonder de ontelbare archeologische schatten in Trujullo en Chiclayo die Peru rijk is.

Lima Peru

Dag 1 - Lima

Dagvlucht naar Lima. Bij aankomst op het vliegveld transfer naar het hotel.

Je hebt de avond vrij te besteden. Wist je dat Peru meerdere malen verkozen is tot beste culinaire bestemming ter wereld? ’s Avonds kun je je hart dus ophalen in een van de heerlijke lokale restaurantjes of wellicht in één van de Michelin sterrenrestaurants die Zuid-Amerika rijk is. Hier worden de ingrediënten nog op de dezelfde manier gebruikt worden zoals door de Andes-bewoners eeuwen geleden deden.

Dag 2 - Lima

City tour Lima: Historisch centrum, Pisco Sour tasting en Larco Museum 

Onze city tour neemt je mee door 3 historische periodes: Pre-hispanic, koloniaal en modern. De tour start met panoramisch uitzicht over de indrukwekkende Huaca Huallamarca. Je bezoekt ook het koloniale centrum waar je de Convent of St. Dominic bezichtigt, die tot Cultureel erfgoed is uitgeroepen. Aan het einde van de tour stop je voor een Pisco sour tasting, het heerlijkste en bekendste drankje van Peru! Tot slot bezoek je het prachtige Larco Museum, dat de mooiste collectie van de pre-Peruaanse kunst van het land toont. Hierdoor begrijp je meer van de 5000 jaar oude historie van Peru, waardoor je het land nog meer zult waarderen!

Cusco Peru
Chiclayo Peru

Dag 3 - Chiclayo

Ochtendvlucht naar Chiclayo. Na een kort bezoek aan je hotel, wordt je naar het Huaca Rajada in Sipán gebracht voor een bezoek met een gids aan de 4 tombes van de invloedrijke krijgsheer van Sipan & het bijhorende museum. Je ziet indrukwekkende archeologische vondsten van de Moche cultuur; sieraden, gouden en zilveren voorwerpen en maskers (100-700 na Christus). De mummy van de krijgsheer van Sipan is in 1987 ontdekt. National Geographic vergeleek deze archeologische ontdekking met de ontdekking van het graf van Toetanchamon.

Dag 4 - Trujillo & Chan Chan

Vandaag bezoek je de stad Trujillo. Onderweg zul je het het “El Brujo” archeologische complex bezoeken, waar je archeologen ziet werken aan de opgraving in de ‘Moche of Cabo Viejo-piramide’, ten noorden van Trujillo en in de buurt van de monding van de Chicama-rivier. Dit pre-Colombiaanse religieuze complex gaat 500 jaar terug en bestond uit 3 piramides. 

’s Middags bezoek je met privé gids het archeologische complex van Chan Chan, de grootste lemen en Pre-Colombiaanse stad ter wereld. Chan Chan was de hoofdstad van het Chimu-rijk en strekte zich uit van het hedendaagse Lima over de noordkust van Peru, tot aan de grens met Ecuador. Achter de hoge muren liggen de imposante koninklijke vertrekken, kleinere woonruimtes voor het gewone volk, begraafplaatsen en binnenhoven. De herenhuizen behoren tot de mooiste van Peru en zijn vaak voorzien van kunstig uitgesneden houten balkons. Later bezoek je het historische Huanchaco, een vissersplaats waar je oude boten kunt observeren, waarmee de eeuwenoude traditie van ambachtelijke visserij wordt gehandhaafd.

Trujillo Peru
Vrouw in Lima Peru

Dag 5 - Cusco

Vandaag vlieg je via Lima naar het levendige en kleurrijke Cusco.

Dag 6 - Cusco

Cusco! Verleidelijk, opvallend en natuurlijk. De historie leeft in de straten, pleinen, valleien en dorpjes. In de ruines rondom de stad zie je overblijfselen van de complexe en verfijnde bouwkunsten.

Je krijgt een begeleide stadswandeling door de oude Inca-hoofdstad, gelegen op 3400m. Je start op het plein Plaza de Armas met haar mooie kathedraal en wandelt door smalle kasseistraatjes met oude Inca-muren en mooi bewaarde koloniale woningen met rijk bewerkte houten balkonnetjes naar de wijk San Blas. Na een korte stop bij de markt bezoek je de Coricancha, de belangrijkste tempel van het Inca-rijk opgedragen aan de Zonnegod Inti. De tempel was net als Machu Picchu een Inca-meesterwerk want de muren waren ooit letterlijk volledig met goud bedekt.

Muur Cusco Peru
Heilige Vallei Peru

Dag 7 - Heilige vallei

Vrije ochtend en in de middag een trip naar het dorp Ollantaytambo.  Steile terrassen leiden naar het authentieke fort. In het dorp zelf zijn veel huizen gebouwd op de incaruïnes. Voor de vrije ochtend is er ruime keuze uit mogelijkheden: 1) Pisac markt: op dinsdag, donderdag en zondag wordt hier een grote traditionele markt gehouden. 2) Moray en Maras: de excursie begint in Moray, het dorp dat beroemd is door de cirkelvormige landbouwterrassen, die zijn heel bijzonder als een amfitheater aangelegd. Wetenschappers denken dat het een agrarisch station is geweest in de tijd van de Inca’s . De zoutterrassen van Maras zijn spectaculair om te zien: de duizenden kleine bassins, gevuld met zout bronwater, verkeren in alle stadia van nat tot droog. 3) Fietsen in de Heilige Vallei: met de mountainbike over paden langs de Urubamba, hoe fantastisch is dat! 4) Wandeling door de Heilige Vallei, niveau zwaar. Met klim vanuit het dal de heuvels in voor mooie vergezichten!

Dag 8 - Machu Picchu

Op een hoogte van 2430 meter, op de grens van de mistige Amazone en de hoge Andes, is het meesterwerk van de Inca’s gelegen: Machu Picchu. De stad werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Het meesterwerk ligt zo verscholen dat deze door de Spanjaarden nooit ontdekt is en zo gaaf is gebleven!

Vanuit de vallei zie je niet veel, de rit er naar toe is daarom spectaculair. Met de Vistadome trein rijd je in een adembenemende rit naar het dorp Aguas Calientes. De trein heeft panorama ramen zodat je een wordt met het landschap! Vanuit Aguas Calientes volgt een korte busrit naar de poorten van Machu Picchu. De gids neemt je mee door de straatjes, trappen en stegen van de oude stad. Een magische ervaring. Je hebt ook voldoende tijd zelf rond te lopen. Je reist op dezelfde manier terug naar Cusco.

Machu Picchu Peru
Berg in Peru

Dag 9 - Vlucht Lima

’s Ochtends heb je de tijd nog even na te genieten van het magische Machu Picchu in de idyllische setting van Cusco. ’s Middags vlieg je van Cusco naar Lima. Privé transfers van en naar luchthaven.

Dag 10

Privé-transfer naar de luchthaven voor de internationale terugvlucht.

Meisje in Peru

Inbegrepen
* Alle overnachtingen met ontbijt
* Overige maaltijden indien vermeld
* Alle vervoer in zoals vermeld in het programma
* Excursies zoals vermeld in het programma, tenzij bij niet inbegrepen vermeld

Niet inbegrepen:
* Intercontinentale vluchten
* Overige maaltijden
* Entreegeld nationale parken

* Optionele en niet vermelde diensten en excursies
* Treinreis Machu Picchu