ANDES EN AMAZONE - PERU

Amazone en Andes reis - ontdek de wonderen

Deze rondreis is absoluut een aanrader voor de natuur- en cultuurliefhebber! Combineer de diversiteit van de Amazone, het grootste regenwoud ter wereld, met de spectaculaire panorama’s van de Andes op de Cordillera Blanca. Ervaar het rijke verleden van de Inca’s die hun meesterwerk, Machu Picchu, niet voor niets op de grens van deze twee natuurwonderen bouwde. Dwaal door de Inca ruïnes en bewonder de schitterende terrasvelden in Sacred Valley. Ontdek het allemaal tijdens deze Amazone en Andes reis!

Lima Peru

Dag 1 - Lima

Dagvlucht naar Lima. Bij aankomst op het vliegveld transfer naar het hotel.

Je hebt de avond vrij te besteden. Wist je dat Peru meerdere malen verkozen is tot beste culinaire bestemming ter wereld? ’s Avonds kun je je hart dus ophalen in een van de heerlijke lokale restaurantjes of wellicht in één van de Michelin sterrenrestaurants die Zuid-Amerika rijk is. Hier worden de ingrediënten nog op de dezelfde manier gebruikt worden zoals door de Andes-bewoners eeuwen geleden deden.

 

Dag 2 - Lima

City tour Lima: Historisch centrum, Pisco Sour tasting en Larco Museum 

Onze city tour neemt je mee door 3 historische periodes: Pre-hispanic, koloniaal en modern. De tour start met panoramisch uitzicht over de indrukwekkende Huaca Huallamarca. Je bezoekt ook het koloniale centrum waar je de Convent of St. Dominic bezichtigt, die tot Cultureel erfgoed is uitgeroepen. Aan het einde van de tour stop je voor een Pisco sour tasting, het heerlijkste en bekendste drankje van Peru! Tot slot bezoek je het prachtige Larco Museum, dat de mooiste collectie van de pre-Peruaanse kunst van het land toont. Hierdoor begrijp je meer van de 5000 jaar oude historie van Peru, waardoor je het land nog meer zult waarderen!

Cusco Peru
Iquitos Amazone Peru

Dag 3 - Iquitos

Van Iquitos aiport word je opgepikt en naar de motorkano gebracht die je over de Amazone rivier naar je lodge vaart. Je zult een stop maken bij een conservatie project ter bescherming van bedreigde apensoorten in de Amazone. Je ziet hier hoe de apen weer geïntegreerd worden in hun natuurlijke habitat. Na een schitterende boottocht van 1,5 uur arriveer je bij je lodge en staat er een heerlijke Amazone  lunch voor je klaar.

In de middag maak je een jungle wandeling naar het Yanamono rainforest reserve. Een gids laat je tropische bomen, medicinale planten en verlaten natuur laat zien. Je hebt ook de kans verschillende vogel-, apensoorten en luiaarden te zien. Terug in de lodge kun je genieten van een schitterende Amazone sunset. Na het eten volgt een avondsafari voor wildlife observatie onder een oorverdovend orkest aan nachtgeluiden. Op een heldere nacht kun je een prachtig helder maanlicht zien en een immense sterrenhemel.

Dag 4 - Iquitos

Na het ontbijt vaar je over de Amazone- en Napo-rivieren naar het 250.000 hectare grote Amazone-regenwoudreservaat en je lodge voor de komende twee nachten. Na de lunch wandel je over het dry land, het niet overstroomde regenwoud en brengt een bezoek aan de medicinale plantentuin grenzend aan de lodge. Avondexcursie per open boot, langs de Sucusari stroom op zoek naar kaaimannen en om te genieten van de nachtelijke geluiden en sterren aan de zuidelijke hemel. Diner en overnachting in de Lodge.

Luiaard Amazone
Zonsopgang Amazone

Dag 5 - Iquitos

Vroeg ochtend excursie om vogels te spotten. Daarna een wandeling naar de canopy walkway, op een netwerk van loopbruggen observeer je van flinke hoogte de flora en fauna. Je komt met veel zeldzame dieren in contact komen te staan op deze hoogte. Middag boottocht op de zijrivieren van de Napo waar je luiaards, doodskopaapjes, en veel vogelsoorten spot en kunt vissen op piranha’s!

Dag 6 - Huaraz

In de vroege ochtend vogels spotten te voet of per boot. Ochtend excursie waarbij je op bezoek gaat bij de lokale amazone bewoners, “ribereños”, wiens huizen en scholen je kunt zien langs de Amazone rivier. Ze laten je graag zien hoe simpel ze leven in het tempo van de rivierbewegingen om hen heen. Vroege lunch en vertrek per boot terug naar de bewoonde wereld. Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Lima. Daarna reis je per bus naar Huaraz.

Boot in Amazone Peru
Cordillera Blanca Huaraz

Dag 7 - Cordillera Blanca

Deze 2 daagse trekking geeft je spectaculaire panorama’s op de Cordillera Blanca.

Je vertrekt vanaf Huaraz per bus en bestijgt de Cordillera Blanca met een zigzag weg langs turqoise meren totdat je bij het hoogste punt bent beland, Portachuelo de LLanganuco (4,765m). Het uitzicht is hier fantastisch op de besneeuwde bergtoppen van de Huascarán Norte (6,650m), Huascarán Sur (6,768 m), Huandoy (6,395m), Chopicalqui (6,345m), Pisco (5,752m), Yanapaccha (5,460m). Vanaf Portachuelo begint de 3 uur durende trekking. We dalen af naar de Demanda vallei naar de Mirador, waarvandaan de uitzichten nog indrukwekkender zijn. We wandelen door naar Cebollapampa, de kampsite in een bos onder de gletsjers.

Dag 8 - Cordillera Blanca

Vandaag wandelen we naar de kop van de Demanda vallei en klimmen naar Lake 69 (4,400m), onderaan de indrukwekkende bergtop van Chacraraju. Op de terugweg is er de mogelijkheid een korte uitstap te maken naar de Broggi gletsjer en naar onze kampsite Cebollapampa, om tot slot terug te rijden naar Huaraz. Nachtbus naar Lima.
Huaraz Peru
Vrouw in Lima Peru

Dag 9 - Cusco

Vandaag vlieg je via Lima naar het levendige en kleurrijke Cusco.

Dag 10 - Cusco

Cusco! Verleidelijk, opvallend en natuurlijk. De historie leeft in de straten, pleinen, valleien en dorpjes. In de ruines rondom de stad zie je overblijfselen van de complexe en verfijnde bouwkunsten.

Je krijgt een begeleide stadswandeling door de oude Inca-hoofdstad, gelegen op 3400m. Je start op het plein Plaza de Armas met haar mooie kathedraal en wandelt door smalle kasseistraatjes met oude Inca-muren en mooi bewaarde koloniale woningen met rijk bewerkte houten balkonnetjes naar de wijk San Blas. Na een korte stop bij de markt bezoek je de Coricancha, de belangrijkste tempel van het Inca-rijk opgedragen aan de Zonnegod Inti. De tempel was net als Machu Picchu een Inca-meesterwerk want de muren waren ooit letterlijk volledig met goud bedekt.

Muur Cusco Peru
Heilige Vallei Peru

Dag 11 - Heilige vallei

Vrije ochtend en in de middag een trip naar het dorp Ollantaytambo.  Steile terrassen leiden naar het authentieke fort. In het dorp zelf zijn veel huizen gebouwd op de incaruïnes. Voor de vrije ochtend is er ruime keuze uit mogelijkheden: 1) Pisac markt: op dinsdag, donderdag en zondag wordt hier een grote traditionele markt gehouden. 2) Moray en Maras: de excursie begint in Moray, het dorp dat beroemd is door de cirkelvormige landbouwterrassen, die zijn heel bijzonder als een amfitheater aangelegd. Wetenschappers denken dat het een agrarisch station is geweest in de tijd van de Inca’s . De zoutterrassen van Maras zijn spectaculair om te zien: de duizenden kleine bassins, gevuld met zout bronwater, verkeren in alle stadia van nat tot droog. 3) Fietsen in de Heilige Vallei: met de mountainbike over paden langs de Urubamba, hoe fantastisch is dat! 4) Wandeling door de Heilige Vallei, niveau zwaar. Met klim vanuit het dal de heuvels in voor mooie vergezichten!

Dag 12 - Machu Picchu

Op een hoogte van 2430 meter, op de grens van de mistige Amazone en de hoge Andes, is het meesterwerk van de Inca’s gelegen: Machu Picchu. De stad werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Het meesterwerk ligt zo verscholen dat deze door de Spanjaarden nooit ontdekt is en zo gaaf is gebleven!

Vanuit de vallei zie je niet veel, de rit er naar toe is daarom spectaculair. Met de Vistadome trein rijd je in een adembenemende rit  naar het dorp Aguas Calientes. De trein heeft panorama ramen zodat je een wordt met het landschap! Vanuit Aguas Calientes volgt een korte busrit naar de poorten van Machu Picchu. De gids neemt je mee door de straatjes, trappen en stegen van de oude stad. Een magische ervaring. Je hebt ook voldoende tijd zelf rond te lopen. Je reist op dezelfde manier terug naar Cusco.

Machu Picchu Peru
Berg in Peru

Dag 13 - Vlucht Lima

Vandaag vlieg je via Lima naar het levendige en kleurrijke Cusco.

Dag 14

Privé-transfer naar de luchthaven voor de internationale terugvlucht.

Meisje in Peru

Inbegrepen:
* Alle overnachtingen met ontbijt
* Overige maaltijden indien vermeld
* Vervoer zoals vermeld in het programma
* Excursies zoals vermeld in het programma, tenzij bij niet inbegrepen vermeld

Niet inbegrepen:
* Intercontinentale vluchten
* Overige maaltijden
* Entreegeld nationale parken

* Optionele en niet vermelde diensten en excursies