calamiteitenfonds-01
ggto-01
vvkr-01

ONTDEK HET NATUURPARADIJS PATAGONIE

Patagonië

Bergen weerspiegelen in kristalheldere meren. Het oergeluid van smeltende, krakende gletsjers. Gaucho’s galopperen voorbij door de groene toendravlaktes met enorme vergezichten. Je bent omringd door bergwanden, met grillige toppen en wordt beloond op de top met een ultiem panorama. De natuur is sereen, verlaten en ruig. In de lucht cirkelen condors over de besneeuwde bergtoppen.”

Puur natuur

Patagonië beslaat het zuiden van Zuid-Amerika en strekt zich uit over Argentinië en Chili. Dit imponerende stukje aarde is vooral bekend om haar overweldigende natuur, immense gletsjers, uitgestrekte merengebieden, de pampas en het spectaculaire Andesgebergte. Naast een natuurparadijs is Patagonië ook een thuis voor vele diersoorten, zoals de condor, walvissen, pinguins en lama’s.

Bewonder het bergachtige meesterwerk van Patagonië, het Torres del Paine national park. Reis naar deze wildernis om te peddelen tussen kolossale ijsbergen of passeer de spectaculaire landschappen tijdens een- of meerdaagse trails. Kampeer in het park langs bergbeekjes of verblijf in één van de comfortabele refugio’s.

Patagonië biedt ook een verscheidenheid aan gletsjers. Eén van de grootste is de Perito Moreno; vaar langs dit ijzingwekkende fenomeen en hoor en zie de grote stukken ijs afbrokkelen. Of maak een roadtrip over de bekende Carretera Austral.

Benieuwd naar het meest zuidelijke puntje van de wereld? Reis naar Ushuaia. Vanuit deze zuidelijkste stad ter wereld is het mogelijk om cruises te maken naar Antarctica, maar je kunt ook geweldige wandelingen maken naar world’s end.

Patagonië ervaren

  • Patagonië beslaat het zuiden van Argentinië en Chili
  • Beste reistijd: november tot april
  • Patagonië ligt niet hoog en is voor alle niveaus toegankelijk, het biedt uitdagende bergketens voor de fanatieke hikers, maar is ook voor eendaagse wandelingen uitermate geschikt

Ter inspiratie enige voorbeeldreizen, geheel aan te passen naar je wensen

Laat je inspireren

Cultuur & Andes

Gaucho rijden

Swingende steden

Culinair

Altiplano

Amazone

Patagonië

Vulkanen

QUOTE

subquote