OVER ONS

UYUNI Travels

'We share the beauty of the world'

“Uyuni, woorden schieten tekort, ik kom trillend San Pedro binnen. Was dit echt? Heb ik dit ECHT meegemaakt? Een ultiem gevoel van geluk, excitement maar tegelijkertijd een brok in m’n keel. Dat dit over is. De natuur, zo adembenemend, puur en ongerept. De sterrenhemel, zo immens had ik hem nog nooit gezien. De jeep scheurt over onverharde wegen en verrast ons na iedere bocht weer. Om de 2 minuten gaat er een raam open omdat we het niet kunnen laten dit vast te leggen om te delen met de rest van de wereld.”

Deze ervaring is een grote inspiratie geweest voor het opstarten van UYUNI Travels met als doel ‘sharing the beauty of the world’. Een foto of woorden kunnen het overweldigende gevoel van een nieuwe reiservaring niet overbrengen. Daarom wil UYUNI Travels jou in de gelegenheid stellen het zelf te ervaren. We bieden Zuid Amerika reizen aan afgestemd op jouw behoefte en maken the beauty of the world toegankelijk. Voor zowel de reiziger als de lokale omgeving. Lees hier meer over ons!

Foto Pam

Pamela Caris

Born in Amsterdam raised by the world.

Mijn ouders lieten mijn broertje en mij van jongs af aan alle hoeken van Europa zien, met de auto, kamperend, skiënd; de lust naar het ontdekken van nieuwe plekken is er met de paplepel ingegoten. De wereld bleef trekken en tijdens mijn studie Economie in Groningen organiseerde ik een internationaal studieproject naar Maleisië, gedurende de zomers werkte ik voor grote mountain bike events door Europa en Canada. Na mijn studie reisde ik een aantal maanden door Australië waarna ik startte als marketeer bij een grote multi-national. Hier spaarde ik ieder jaar m’n vakantiedagen op om weer een grote reis te maken; Indonesië, Zuid-Afrika, Marokko, Brazilië, Cambodja, China, Thailand, Nieuw Zeeland. Ik kon er niet genoeg van krijgen en besloot eind 2015 een sabbatical te nemen om een jaar rond de wereld te reizen.

De eerste 5 maanden waren in Zuid-Amerika, ik verzette mijn vliegticket 6x, wat een heerlijk continent! De Inca cultuur van Peru, de buitenaardse schoonheid van Bolivia, de vulkanen in Chili, het gaucho rijden in Argentinië, het veelzijdige Ecuador, de kleurrijke cultuur van Colombia, de waanzinnige hikes en gletsjers van Patagonië en de swingende steden over het hele continent. En boven alles de mooie contactmomenten met de lokale bevolking en mede reizigers. Ik continueerde mijn reis en ging naar Nieuw Zeeland, West Australië, Vietnam, Maleisië en Nepal. Alwaar ik met een groep reizigers een school bouwde in een dorp verwoest door de aardbeving. Gedurende dit jaar ondervond ik hoe (duurzaam) toerisme het leven van de lokale omgeving positief kan beinvloeden. Hier wilde ik iets mee doen. Sharing the beauty of the world is het uitgangspunt voor het starten van UYUNI Travels. Plannen, organiseren en het delen van reiservaringen doe ik graag en ik kijk er naar uit ‘the beauty of the world’ met jou en de wereld om ons heen te delen!

Foto Jorine

Jorine Koelemeijer

Elk jaar in de zomervakantie laadden mijn ouders het hele gezin en vooral ook heel veel boeken in de auto. Wij gingen niet naar een camping in België of op strandvakantie naar Spanje. Nee, wij vertrokken naar plaatsen met namen zoals Nove Smorevich (geloof ik) in Tsjechie waar we ons uitstekend vermaakten met eigenlijk niks. Ook Frankrijk was favoriet. Als kind was het fantastisch om dan in een klein dorpje op het erf van de boer te slapen met in de schuur jonge katjes. Tijdens mijn studie bedrijfswetenschappen werd ik lid van een vereniging die evenementen organiseerde voor uitwisselingsstudenten in Nederland. Daar ontmoette ik mensen van over de hele wereld. Hoe leuk was het om een borrel te drinken met Chinezen of te kamperen in Drenthe met een groep mensen van over de hele wereld.

Na mijn studie ben ik gaan werken als marketeer bij een aantal grote multi-nationals. Hier kreeg ik ook weer te maken met verschillende nationaliteiten en culturen. Inmiddels heb ik ook wat meer van de wereld gezien- vooral Azië en Amerika. Ik vind het fantastisch om het UYUNI Travels team te adviseren!

Waarom op reis met UYUNI Travels

  • UYUNI Travels biedt individuele reizen op maat naar Zuid-Amerika
  • We plannen je gehele reis afgestemd op jouw wensen en budget: activiteiten, vervoer, accommodaties
  • We inspireren je graag op het gebied van cultuur, natuur, lokale ontmoetingen en genieten, en delen onze eigen ervaringen
  • ‘We share the beauty of the world’, met jou en de lokale omgeving

Hoe wij werken

We luisteren graag naar welke dingen jou energie geven en wat er bij jou past. UYUNI Travels heeft veel kennis over de mogelijkheden in Zuid-Amerika en stelt op basis daarvan jouw unieke reis samen. Van alles is mogelijk; van actieve trekkings tot tours met chauffeur, jeep safari’s, lokaal of privé vervoer. Qua verblijf bieden wij van Eco-lodges, budget accomodaties tot luxe sterren hotels aan.  UYUNI Travels support je zowel voor als tijdens je reis.

Duurzaam

We streven ernaar ‘the beauty of the world’ in tact te laten. Zo doen wij ons best onze reizen zo aan te bieden dat behoud van de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk gegarandeerd is, zodat mens en dier ervan kunnen blijven genieten. Met de intentie dat reizen voor zowel de reiziger en lokale omgeving voordelen kan hebben, werken we samen met lokale ondernemers (agenten, accomodaties, gastronomie, vervoer) en proberen zo een positieve stimulans te geven aan de lokale economie, cultuur en welzijn.

Puerto Natales torres del paine chili