NAAR PERU ALS TEAM?

Incentive reis Peru

Machu Picchu, de verborgen Inca stad en UNESCO werelderfgoed juweel, ligt verstopt tussen de pieken van de Andes en tropisch regenwoud. Dit wereldwonder staat op menig bucketlist en kan gecombineerd worden met een prachtige mountainbiketour of een wandeling door de heilige vallei, ambachtsmarkten, een traditionele kookworkshop in Cusco of een historische wandeling door Lima. Deze reis is uitstekend voor een vijfdaagse incentive trip.

kaart Peru

Voorbeeld programma

Dag 1: Aankomst in Lima & stadstour

Dag 2: Cusco – Peruviaanse kookles
Dag 3: Heilige Vallei & community visit
Dag 4: Machu Picchu
Dag 5: Cusco – terug naar huis

Dag 1 - Aankomst Lima

Bij aankomst, private transfer van luchthaven naar hotel.
Tijdens de citytour zul je de moderne en koloniale delen van Lima bezoeken. Er wordt gestart in de districten Miraflores en San Isidro, gevolgd door het koloniale stadsgedeelte. Vervolgens loop je door naar ‘Plaza de Armas waar je foto’s kunt nemen van de adembenemende architectuur. Daarna bezoek je het chocolademuseum waar je kunt kennismaken met de overheerlijke Peruviaanse chocolade voordat je je smaakpapillen verder laat prikkelen tijdens een proeverij van de traditionele Peruviaanse likeur ‘Pisco’. Ook wordt er een bezoek gebracht aan het Larco Museum, dat prachtige schatten herbergt uit het rijke verleden van Peru. Wist je dat Peru meerdere keren is verkozen tot ‘s werelds beste culinaire bestemming? ’s Avonds diner je in een van de beste lokale restaurants.

Lima Peru
Cusco Peru

Dag 2 - Cusco & Peruviaanse kookles

Vlucht naar Cusco, transfers van en naar de luchthaven.
Met privé gidsen zal een bezoek worden gebracht aan Cusco, dat ook wel bekendstaat als Imperial City en gerekend wordt tot werelderfgoed door UNESCO. Je zult enkele prachtige uitzichtpunten bezoeken, de pittoreske markt van San Pedro, de Koricancha tempel, een historisch Incapaleis en centrum van de zonnegod. Vervolgens vertrekken we naar de artistieke San Blas buurt, vol met kunstenaars en ambachtslieden. In de middag wordt er een Peruviaanse kookworkshop georganiseerd in een restaurant aan het hoofdplein van Cusco, een adembenemende plek. Je zult leren hoe enkele van de meest typische lokale gerechten worden bereid. Daarna kan er genoten worden van een heerlijke diner in een sfeervol en uitstekend restaurant, onder het genot van een prachtig uitzicht op de stad.

Dag 3 - Heilige vallei

Vandaag bezoeken we de heilige vallei. Er wordt gestart in Pisac. Onderweg doen we Awanakancha aan, een plek waar traditioneel wordt geweven met natuurlijke lokale materialen. Er zijn ook kameelachtigen te zien zoals lama’s, alpaca’s en vicuna’s. Je zult hier prachtig Peruviaans handwerk vinden. Hierna wordt een bezoek gebracht aan de markt van Pisac.
In de middag bezoeken we de Misminay community in de heilige vallei. We zullen warm worden verwelkomd met lokale muziek en dans. Hier zul je de levensstijl van de Andes bevolking van dichtbij ervaren. We nuttigen een typische lunch aan een lange tafel, die wordt bereid door een plaatselijke chefkok die gebruik maakt van al het smakelijke dat deze prachtige vallei te bieden heeft. Daarna zul je alles leren over de lokale gastronomie. Vervolgens gaan we terug naar Cusco voor het diner.

Heilige Vallei Peru
Lake Titicaca Peru
Machu Picchu Peru

Dag 4 - Machu Picchu

Vandaag bezoeken we een van de zeven wereldwonderen; het meesterwerk van de Inca’s: Machu Picchu. Deze stad bevindt zich op een hoogte van 2430 meter, op de rand van de mistige Amazone en de Andes. Machu Picchu is gebouwd rond het jaar 1440 en gedurende bijna een eeuw bewoond. Het meesterwerk is zo goed verscholen dat de Spanjaarden het nooit hebben kunnen ontdekken waardoor het uitstekend bewaard is gebleven.
We vertrekken naar de plaats Aguas Calientes middels een adembenemende rit met de Vistadome trein. De trein heeft panoramaramen zodat je een kunt worden met het spectaculaire landschap. De gidsen zullen je vervolgens door de straten, over trappen en door stegen van de oude stad leiden; een magische ervaring. Je zult meer dan genoeg tijd hebben om indrukwekkende foto’s te maken. Einde van de dag terugtocht naar Cusco.

Dag 5 - Vertrek

Vlucht terug naar Lima en vanuit daar naar huis. Het einde van een onvergetelijke  incentive trip naar Peru!

Verantwoord reizen

Met de intentie dat reizen voor zowel de reiziger en lokale omgeving voordelen kan hebben, werken we samen met lokale ondernemers (agenten, accommodaties, gastronomie en vervoer) om zo een positieve stimulans te geven aan de plaatselijke economie, werkgelegenheid, cultuur en welzijn. We zijn gericht op duurzaamheid en selecteren onze lokale partners zorgvuldig.

Vrouw in Lima Peru

Hotel opties:

Heilige vallei Cusco - Inkaterra Hacienda Urubamba:

2. Inkaterra-Hacienda-Urubamba - Lobby
2.-Inktarerra-Urubamba-Superior-room-1024x576
2.-Inkaterra-Urubamba-Front-1024x683

Cusco - Sonesta hotel:

hotelcuscoperu1
Perucuscohotel2
cuscohotelperu3