NAAR COLOMBIA MET JE TEAM?

Incentive reis Colombia

Kleurrijk, swingend en open; de Colombianen verwelkomen je graag in hun veelzijdige land! Ontdek Bogota per fiets of Medellin per kabelbaan, de street art walks zijn eveneens legendarisch in beiden steden! Combineer met een bezoek aan een van de koffie plantages, waar je de heerlijkste koffie kunt proeven. Laat de heupen losgaan in het Caribische koloniale Cartagena, met charmante straatjes, winkels, heerlijke restaurants en eilanden met prachtige witte stranden. Colombia leent zich perfect voor een 5-daagse incentive reis.

Plattegrond Colom

Voorbeeld programma

Dag 1: Aankomst in Bogota of Medellin + city tours
Dag 2: Bogota of Medellin: koffie plantage, bike tour of Guatape
Dag 3: Colourful Cartagena
Dag 4: Eilanden bezoek
Dag 5: Vertrek

Dag 1 - Bogota

Welkom in Colombia!
Bij aankomst op Bogota airport, transfer naar hotel in stadscentrum.

In de middag verken je onder begeleiding van een gids de hoofdstad van Colombia. Je wandelt door La Candelaria, het kleurrijke historische centrum van de stad. Waar je je kunt vergapen aan de street art hoogstandjes! Je bezoekt het plaza de Bolivar, het goudmuseum en de schilderwerken van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Botera. Vanaf de Cerro Monserrate die je met kabelbaan bestijgt heb je een fantastisch uitzicht over de stad. ’s Avonds staat een traditionele Colombiaanse kookles op het programma en daarna een heerlijk diner.

Dag 2 - Bogota

 

In de ochtend verkennen we een andere wijk van Bogota per fiets en genieten van de verscheidenheid aan fruitjuices, kleurrijke pleinen en restaurantjes.

Na de lunch bezoeken we een koffieplantage en leer je alles over de wereld van koffie! Het gehele proces van de koffieplant tot kopje koffie kun je ervaren. Een koffie-expert vertelt over de geheimen van planten, oogsten en drogen van de koffie. Je kunt zelf ook de koffiebonen plukken in de plantage. Laat je verleiden door de geur en smaak van een van de beste Colombiaanse koffies ter wereld.

’s Avonds hebben we een Salsa les en show!

45262106204_41543f25e4_h

Dag 1 - Medellin

Welkom in Medellin!

Bij aankomst op Medellin airport transfer naar hotel in een levendige wijk met een ruime keuze aan barretje en restaurantjes.  Door de eeuwige lente wordt Medellín ervaren als een aangename stad om te wonen, veel expats hebben zich er gevestigd.

Een gids laat je daarna Medellin zien. Per kabelbaan heb je een schitterend uitzicht over de stad! Je bezoekt met de gids de sloppenwijk La Commune 13, een wijk gekleurd door street art, die veel van de historie van de buurt onthult. Ook bezoek je het centrum met o.a. Plaza de Botera met beeldhouwwerken van de gelijknamige kunstenaar. De rest van de middag heb je vrij te besteden.

IMG_0506
IMG_0752-e1540483852120

Dag 2 - Guatape & Penol

Vandaag maken we vanuit Medellín een uitstapje naar het charmante dorp Guatape, met kleurrijke huizen met versieringen. De schilderingen op de huisjes laten de tradities van de regio zien. Bloemen, dieren en tekens uit de Spaanse koloniale tijd sieren de huizen, een lust voor het oog.

Ook bezoek je La Piedra del Peñol, die je een schitterend uitzicht geeft over het merengebied dat de regio rijk is.

In de avond staat een Salsa tour op het programma!

 

Dag 3 - Cartagena

 

Deze ochtend hebben we een vlucht naar Cartagena, ook wel bekend als de “Parel van de Caraïben” en dat zal je niet verbazen. Cartagena staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO, door haar schitterende koloniale architectuur gecreëerd door de Spanjaarden.

Vandaag leer je tijdens een street food tour alles over de local food and drinks. We bezoeken ook een lokale community waar we een kokosnoot workshop krijgen en leren hoe drum te spelen.

Daarna vrije tijd om te slenteren door de kleurrijke, romantische straatjes en de indrukwekkende koloniale gebouwen te bewonderen. De warme temperatuur geeft de stad een subtropisch tintje. Cartagena heeft schitterende eilanden voor de kust, goede restaurants, prachtige winkeltjes, charmante hotels en een levendig nachtleven.

IMG_0217-e1542974969611

Dag 4 - Island trip

Vandaag maken we een trip naar een van de eilanden voor de kust van Cartagena. De eilanden hebben prachtige witte stranden, turquoise helder water, perfecte snorkelmogelijkheden en dolfijnen voor de kust. En heerlijke verse vis van de barbeque voor de liefhebber.

Dag 5 - Vertrek

Einde van een schitterende Colombia rondreis.
Transfer naar de luchthaven. Je vliegt terug naar huis met indrukken for a life time!

Verantwoord toerisme:
Met de intentie dat reizen voor zowel de reiziger en lokale omgeving voordelen kan hebben, werken we samen met lokale ondernemers (agenten, accommodaties, gastronomie en vervoer) om zo een positieve stimulans te geven aan de plaatselijke economie, werkgelegenheid, cultuur en welzijn. We zijn gericht op duurzaamheid en selecteren onze lokale partners zorgvuldig.

ricardo-gomez-angel-L6T_6Rp2iEk-unsplash

Hotel opties:

Koffie regio - Hacienda Bambusa:

Hacienda-Bambusa-3
Azulejo
Barranquero-junio-suite

Baru island - Hotel Las Islas:

Afbeelding1
Las-Islas
Las-islas-3

Bogota - Hotel Four seasons casa Medina:

four-seasons5
Fourseason-2
Four-seasons-1