GALAPAGOS

Galapagos reizen

De legendarische Galapagos-eilanden zijn een absolute highlight van een Ecuador rondreis op maat en zijn alleen toegankelijk via rechtstreekse vluchten vanuit Quito of Guayaquil. Deze uitgestrekte archipel van vulkanische oorsprong herbergt een overvloed aan wilde dieren op het land, in de lucht en onder water, welke zorgvuldig beschermd zijn in duizend jaar oude ecosystemen, de plek waar de evolutietheorie van Darwin is ontstaan. Reuzenschildpadden, speelse zeeleeuwen, blauwvoetvogels, pinguïns, flamingo’s en leguanen, je kunt ze van heel dichtbij ervaren. Dit zijn slechts enkele van de hoogtepunten. Of je nu gaat voor een all-inclusive cruise, eilandhoppen of voor een hotel, je kunt op elk moment genieten van magische ervaringen. Treed in de voetsporen van Charles Darwin tijdens een van de Galapagos reizen.

Hieronder vind je een voorbeeld van een all-inclusive cruise, een van de Galapagos reizen op maat, deze zijn er in 4-daagse, 5-daagse en 8-daagse vorm en in verschillende prijsklassen. Afhankelijk van welke boot je kiest verschilt het programma. In de Ecuador Compact rondreis kun je een voorbeeld zien van een Galapagos trip met hotels. Neem gerust contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te ontdekken.

Quito Ecuador

Dag 1 - Quito

Welkom in Quito.

Bij aankomst in Quito (2800m) privé transfer naar hotel, gelegen in het oude koloniale centrum.

Dag 2 - Quito

’s Ochtends staat er een privé stadstour naar het oude stadsdeel van Quito op het programma. Je kunt genieten van fraaie staaltjes koloniale architectuur. Quito staat niet voor niets bekend als Zuid-Amerika’s best in tact gebleven koloniale stad.

Tot de bezienswaardigheden behoren naast de herenhuizen met blauwe kozijnen, schitterende patio’s en plaza’s, ook enkele van de vele kerken, zoals de San Francisco, de oudste kerk en de kathedraal. Ook bezoek je het Plaza de la Independencia, het klooster van San Agustín en het Archeologisch Museum. Geniet ook van het levendige straatbeeld en lekkere culinaire versnaperingen! Je hebt de middag vrij te besteden.

Straat in Qutio Ecuador
Leguanen Galapagos Ecuador

Dag 3 - Galapagos

Transfer naar de luchthaven voor een vlucht van ongeveer 2 uur naar de Galapagos eilanden, voor een all-inclusive 5-daagse cruise. Je vliegt op Baltra; een klein eilandje ten noorden van Santa Cruz. Op weg naar de haven van Ayora waar je aan boord stapt van je schip, kun je een kolonie wilde reuzenschildpadden tegenkomen, vliegen de pelikanen in het rond en verwelkomen zeeleeuwen je op de pier. Vanaf de pier geniet je van een schouwspel van scholen goudroggen, haaien en speelse zeehonden.


Afhankelijk van welke cruise je kiest, verken je verschillende eilanden die je een verbluffende wild-life close-up geven. Je legt aan in mooie baaien en kunt genieten van de vulkanische evolutie van de eilanden, de plek waar Darwin zijn evolutietheorie begon.

Corales-gallery-12-1024x729
Zeehondje Galapagos

Dag 4-6 - Galapagos

Onder begeleiding van een professionele gids ga je tijdens de cruise meerdere keren per dag aan wal voor wildlife observaties en leer je veel over de unieke flora van de Galapagos. Je wordt op de witte stranden verwelkomd door blauwvoetgenten, eigenzinnige leguanen, flamingo’s, pelikanen en speelse zeeleeuwen. In de reuzencactuswouden houden reuzenschildpadden zich schuil, het is een waanzinnige ervaring met een van deze kanjers oog in oog te staan.

Dag 4-6 - Galapagos

De onderwaterwereld van de Galapagos is ook adembenemend. Er zijn meerdere stops waarbij je kunt zwemmen in de Stille Oceaan en kunt snorkelen tussen schildpadden, leguanen, pinguïns, zeeleeuwen, white tip haaien en scholen roggen en andere vissen. Een ervaring om nooit te vergeten!

Onderwaterwereld Galapagos
Reuzeschilpad Galapagos Ecuador

Dag 7 - Galapagos terugvlucht

De laatste dag van je Galapagos rondreis op maat vaar je terug naar de haven en brengt de gids je naar de luchthaven van Baltra voor een vlucht naar Guayaquil of Quito. Transfer naar het hotel.

Inbegrepen:
* Alle overnachtingen met ontbijt
* Overige maaltijden indien vermeld
* Vervoer zoals vermeld in het programma
* Excursies zoals vermeld in het programma, tenzij bij niet inbegrepen vermeld

Niet inbegrepen:
* Intercontinentale vluchten
* Overige maaltijden
* Entreegeld nationale parken

* Optionele en niet vermelde diensten en excursies