RONDREIS ECUADOR COMPACT

Compacte rondreis door Ecuador

Deze  rondreis Ecuador compact laat je in korte tijd de meest bijzondere plekken van Ecuador zien. Na een start in het Quito, de mooist in tact gebleven koloniale stad van Zuid-Amerika, reis je naar de Amazone. Ecuador is een van de beste landen in Zuid-Amerika om de Amazone te beleven door de enorme concentratie aan wildlife. Vanuit een comfortabele boomkano en al wandelend observeer je apen, luiaarden, otters, kaaimannen en andere dieren. De imposante Cotopaxi vulkaan verwelkomt je hierna met spectaculaire landschappen en glinsterende kratermeren. Je sluit deze bijzondere reis af met een once-in-a lifetime wildlife experience op de Galapagos eilanden. Lees meer over de rondreis Ecuador compact!

Quito Ecuador

Dag 1 - Quito

Welkom in Quito.

Bij aankomst in Quito (2800m) privé transfer naar hotel, gelegen in het oude koloniale centrum.

Dag 2 - Quito

’s Ochtends staat er een privé stadstour naar het oude stadsdeel van Quito op het programma. Je kunt genieten van fraaie staaltjes koloniale architectuur. Quito staat niet voor niets bekend als Zuid-Amerika’s best in tact gebleven koloniale stad. Tot de bezienswaardigheden behoren naast de herenhuizen met blauwe kozijnen, schitterende patio’s en plaza’s, ook vele kerken.

’s Middags kun je optioneel naar het evenaarsmonument ‘mitad del mundo’ waar je het midden van de wereld bezoekt. Op deze plek kun je op de evenaar staan, enkele evenwichtstestjes doen en spelen met de zwaartekracht in het interactieve Intinan museum.

Straat in Qutio Ecuador
Aapjes in de Amazone Ecuador

Dag 3 - Amazone

Transfer naar luchthaven en vlucht naar Coca, de uitvalsbasissen voor een all-in verblijf in de Amazone. Ecuador is een van de beste landen in Zuid-Amerika om de Amazone te beleven. De hoge concentratie aan wildlife in dit deel van de Amazone is te danken aan de weinige toeristen, kleinschalige eco-lodges die perfect in harmonie zijn met hun omgeving en het grote rivierennetwerk die ervoor zorgen dat je het wildlife van dichtbij kunt spotten.

Na de korte vlucht en kanotocht van rond de 3 uur over de Napo rivier, ligt de bewoonde wereld ver achter je. Hier leven inheemse indianenstammen in harmonie met de natuur.

Een natuurgids en een lokale gids peddelen je in een boomkano door weelderige plantengroei naar je lodge. Je kunt al veel wildlife onderweg spotten, zoals grote otters, slangen, apen, prachtige vogels, krokodillen etc. De lodge ligt aan een schitterend Amazone meer, afhankelijk van je accommodatie keuze kun je yoga doen, heerlijk genieten van de ondergaande zon en een spannende avondboottocht maken.

Dag 4 - Amazone

De komende dagen verken je het Amazone regenwoud te voet en per boot met een gids. Dit gebeurt in de vroege ochtend en in de late namiddag (zonsondergang) wanneer de dieren het actiefst zijn en ontwaken. Je krijgt uitleg over de plantensoorten en hun medicinale werking, bezoekt lokale indianengemeenschap, een kleilik met kleurrijke papegaaien en hoge observatietoren, om oog in oog staan met de dieren. ’s Avonds ga je er met de boot op uit om met zaklampen de glinsterende kaaimanogen, vleermuizen en betoverende vuurvliegjes te spotten. De nachtgeluiden zorgen voor een heerlijke nachtrust. Er leven in dit gebied honderden vogelsoorten van toekans tot kolibries, ook kun je vele apensoorten tegenkomen, schildpadden, slangen, kaaimannen en vele insectensoorten. Die laatsten zorgen voor een oorverdovend orkest.

Lodge in Amazone Ecuador
Wildlife Amazone Ecuador

Dag 5 - Amazone

Nog een dag genieten in de dieren en plantenwereld van de Amazone.

Dag 6 - Cotopaxi

Vandaag brengen de boomkano en een vlucht je terug naar Quito. Vandaar begint een nieuw avontuur als je naar het zuiden rijdt op de laan der vulkanen. De bestemming is een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld, de elegante Cotopaxi (5897 meter). De indrukwekkende met sneeuw bedekte vulkaan staat trots in het midden van het prachtige nationale park dat zijn naam draagt. Je overnacht in een sfeervolle hacienda aan de voet van het nationaal park.

Cotopaxi Ecuador
Quilatoa Ecuador

Dag 7 - Quilatoa kratermeer

Vroeg rijd je deze ochtend naar laguna Quilotoa, het mooiste kratermeer van Ecuador. Het kratermeer ligt op 3900 meter hoogte en verandert zo af en toe van smaragdgroen in hemelsblauw door de hoge concentratie aan zwavel. Je zult versteld staan van de schoonheid.
Het meer is op 5 minuten lopen van de parkeerplaats te bezoeken. Ook heb je de keuze uit wandelingen van 3 of 6 uur over een goed aangelegd pad langs de kraterrand. Je zult onderweg lama’s, alpaca’s en de prachtig geklede inheemse bevolking tegen komen.
Een bezoekje aan het Shalala project behoort ook tot de mogelijkheden. Dit zijn accommodaties en een uitkijkplatform gebouwd door de inheemse bevolking, met een waanzinnig uitzicht op het meer. Ze verkopen er hun ambachtelijke waar, je kunt zo een kleine bijdrage leveren aan de lokale economie. Aan het einde van de middag rijd je terug naar Quito.

Dag 8 - Galapagos

Transfer naar de luchthaven voor een vlucht van ongeveer 2 uur naar de Galapagos eilanden. Je bezoekt de Galapagos voor een 4-daagse trip. Je vliegt op Baltra, een klein eilandje ten noorden van Santa Cruz. Op het eiland Santa Cruz bezoek je een reuzenschildpadden boerderij en het Darwin onderzoekscentrum. Vanaf de pier kun je ’s avonds genieten van een schouwspel van scholen goudroggen, haaien en speelse zeehonden.
Je verblijft in een hotel op het eiland Santa Cruz.

Reuzeschilpad Galapagos Ecuador
Leguanen Galapagos Ecuador

Dag 9 - Galapagos

Vandaag vertrek je per boot naar Isabella eiland. Je wordt bij je hotel afgezet en hebt de gehele dag de tijd het bijzondere eiland op eigen gelegenheid te verkennen. Je kunt naar het mooie Puerto Villamil strand gaan, waar je vergezeld wordt door speelse zeeleeuwen en landleguanen. Een andere leuke activiteit is om een fiets te huren en naar de wall of tears te rijden, een schitterende fietstocht met veel mooie look-out points, flamingo lagoons en reuzenschildpadden op de route. Je kunt ook een bezoek brengen aan het schildpadden breeding centrum of snorkelen bij de Concha La Perla.

Dag 10 - Galapagos

Deze ochtend bezoek je de Sierra Negra Vulkaan op Isabella eiland, een desolaat maanlandschap met rokende kraters en lavavelden met mooie vergezichten. ’s Middags ga je snorkelen bij Las Tintoras. Je snorkelt op deze bijzondere plek door lava tunnels tussen schildpadden, zeeleeuwen, white tip haaien, scholen roggen en andere gekleurde vissoorten. Ook kom je de blauwvoet jan van gent en pinquins tegen. De onderwaterwereld van de Galapagos is adembenemend. Een ervaring om nooit te vergeten!

Flamingo's Ecuador
Blauwvoetgenten Galapagos

Dag 11 - Galapagos/terugvlucht

Na het ontbijt brengt de gids je naar de luchthaven van Baltra voor een vlucht naar Guayaquil of Quito. Transfer naar het hotel.
Einde van een bijzondere reis door Ecuador.

Inbegrepen:
* Alle overnachtingen met ontbijt
* Overige maaltijden indien vermeld
* Vervoer zoals vermeld in het programma
* Excursies zoals vermeld in het programma, tenzij bij niet inbegrepen vermeld

Niet inbegrepen:
* Intercontinentale en binnenlandse vluchten
* Overige maaltijden
* Entreegeld nationale parken

* Optionele en niet vermelde diensten en excursies