ONTDEK VEELZIJDIG ECUADOR

Ecuador en Galapagos reizen op maat

Ecuador is een relatief klein maar bijzonder veelzijdig land, waarin je van het ene in het andere hoogtepunt belandt. Ontdek het zelf tijdens onze Ecuador & Galapagos reizen op maat! Zo is Ecuador een van de beste landen om de Amazone te bezoeken, met een zeer hoge concentratie aan wildlife. Daarnaast beschikt het land over imposante vulkanen, kratermeren, indianenmarkten, de Andes, mooie stranden en de Galapagos! De laan der vulkanen leidt je van het noorden naar het zuiden tijdens het reizen door Ecuador en vormt een natuurlijke scheiding tussen de Amazone en het nevelwoud. Het nevelwoud heeft een enorme diversiteit aan vogelsoorten, en heeft Ecuador op de kaart gezet als een van ’s werelds beste vogelspotplekken.

Tijdens onze Ecuador & Galapagos reizen op maat kun je je ook vergapen aan koloniale steden als Quito, de best intact gebleven koloniale stad van Zuid-Amerika. Of breng een bezoekje aan ‘mitad del mundo’, waar je letterlijk op de evenaar loopt en verrast zult worden door wat er op die plek allemaal gebeurt.

GALAPAGOS
Je kunt je reis verrijken met het unieke stukje aarde van de Galapagos eilanden. De eilandengroep waar de evolutietheorie van Darwin is ontstaan, staat bekend om haar unieke en pure dierenleven. Je kunt er snorkelen met zeeleeuwen, mantarays en schildpadden; schitterende cruises maken of eilandhoppen en in hotels verblijven. Je ontkomt er niet aan oog in oog te staan met gigantische landschildpadden en leguanen. Dichterbij kun je wildlife niet observeren. Een once in a lifetime experience.

Een greep uit de mogelijkheden

Bewonder de Cotopaxi en Chimborazo vulkanen, met spectaculaire landschappen en glinsterende kratermeren, wilde paarden, lamas en vicunas. Het Quilatoa kratermeer zal je ook versteld doen staan door haar schoonheid. Proef de lekkerste chocolade bij een van de cacaoplantages of haal je hart op als cultuurliefhebber in de koloniale straatjes van Cuenca. Je kunt ook de Andes doorkruisen tijdens een schitterende treinrit. Daarnaast biedt Ecuador een tropische kustlijn met mooie stranden en mogelijkheden voor surfen en walvisspotten. Wil je binnenkort door Ecuador en/of de Galapagos reizen, op maat en in detail geregeld? Neem contact met ons op.

Praktische informatie

  • Ecuador is het hele jaar door te bereizen.
  • Het klimaat varieert van tropisch tot een hooggebergteklimaat.
  • In Ecuador liggen verschillende steden boven de 2500 meter, in de samenstelling van onze reizen letten wij goed op een geleidelijk verloop van de hoogteverschillen.
  • Meest gesproken taal is Spaans, je betaalt met de Amerikaanse dollar.

Ter inspiratie enige voorbeeldreizen, geheel aan te passen naar je wensen

Ecuador is ook te combineren met Peru

Reviews

“Onze reis door Peru, Bolivia en Noord-Chili was een zeer afwisselende belevenis met veel historie, cultuur, spectaculaire landschappen, flora en fauna. Tussen alle indrukken en verplaatsingen was er tijd om uit te rusten in prima hotels, meestal zeer sfeervol en gastvrij. De gehele organisatie was vrijwel vlekkeloos, met gastheren- en vrouwen of deskundige gidsen die ons zonder mankeren stonden op te wachten op elke nieuwe plek en voor excursies, met goede informatie en punctueel vervoer. De reis in z’n geheel was prachtig en geweldig georganiseerd door UYUNI Travels."

“Het contact met UYUNI Travels was heel prettig en persoonlijk en leverde een goed georganiseerde reis naar onze wens op. Ook tijdens onze reis hield UYUNI contact en kon zo nodig helpen of nog iets voor ons regelen. Er werd moeite gedaan binnen het aangegeven budget te blijven. We hebben genoten van deze mooie en interessante vakantie en zouden UYUNI Travels zeker aanbevelen!”

“Alleen reizen door Zuid-Amerika met “un poco” Spaans. Wat ben ik blij dat UYUNI Travels voor mij een super vakantie heeft geregeld! Ze spreken uit ervaring en kunnen de leukste, hipste en coolste accommodaties, tours, restaurantjes en you name it, regelen en denken geweldig met je mee. Doen!”