HIGHLIGHTS COLOMBIA

Highlights Colombia in een rondreis op maat

Colombia bruist, is open en leeft! Deze Highlights Colombia rondreis op maat start in het kleurrijk Bogota, dat je te voet of per fiets kunt verkennen. Je gaat terug in de tijd in koloniaal Villa de Leyva, bezoekt de Tatacao woestijn en de archeologische opgravingen van San Agustin. In Salento wandel je tussen de hoogste waxpalmen ter wereld en bezoek je een koffieplantage waar je kunt proeven van de lekkerste koffie. Neem de kabelbaan en vergaap je aan de street-art in de sloppenwijken in Medellín. Sluit je reis af aan de Caribische kust waar je het prachtige Tayrona NP aandoet, met hagelwitte stranden en waar het kleurrijke Cartagena je zal omarmen. Bekijk de highlights van Colombia in deze voorbeeld rondreis!

Bogota Colombia

Dag 1 - Bogota

Welkom in Colombia!

Bij aankomst op de luchthaven van Bogota word je opgehaald en naar je hotel gebracht in het centrum van de stad.

Dag 2 - Bogota

In de ochtend verken je onder begeleiding van een gids de hoofdstad van Colombia. Je wandelt door La Candelaria, het kleurijke historische centrum van de stad. Waar je je kunt vergapen aan de street art hoogstandjes! Je bezoekt het plaza de Bolivar, het goudmuseum en de schilderwerken van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Botera. Vanaf de Cerro Monserrate die je met kabelbaan bestijgt heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

De rest van de dag kun je vrij besteden, een mooie gelegenheid om de stad per fiets te verkennen of te genieten van de verscheidenheid aan fruitjuices, kleurrijke pleinen en restaurantjes.

Muurschildering Bogota Colombia
Zout Kathedraal Colombia

Dag 3 - Zout kathedraal & Villa de Leyva

Na het ontbijt vertrek je richting Villa de Leyva. Onderweg stop je in Zipaquira, het voormalige centrum van zoutproductie van de Muisca Indianen. Je bezoekt hier een van Zuid-Amerika’s wonderen: de spectaculaire ondergrondse zoutkathedraal van Zipaquira. De lichteffecten geven het een extra dimensie en maken het een ervaring om nooit te vergeten. Het behoort tot de grootste religieuze gebouwen in de wereld.

Hierna rijd je door naar het koloniale dorp Villa de Leyva waar de tijd heeft stilgestaan. Je kunt dit pittoreske plaatsje op eigen gelegenheid verkennen. De witte huizen, pleinen, moorse balkons en grote keien zijn betoverend. Het was vroeger een oord om tot rust te komen voor de elite. Je kunt je hart ophalen aan de mondaine chocolade- en sierradenwinkeltjes en heerlijke restaurantjes.

Dag 4 - Villa de Leyva

Vandaag kun je de omgeving van Villa de Leyva per fiets of met auto en chauffeur verkennen. In de nabije omgeving vind je oude ruines, fossielen, wijngaarden en religieuze centra. Je kunt het museum ‘El Fósil’ bezoeken waar een 110-115 miljoen jaar oude dinosaurus is gevonden van 12 meter lang. Het archeologische park ‘El Infiernito’ is ook bijzonder. Deze oude stad was een astronomisch centrum voor de Muisca community, de grootste gemeenschap van Colombia, die tussen 1000 en 1550 v.Chr. leefden. Je kunt in de omgeving ook mooi wandelen en paardrijden. In de namiddag rijd je terug naar Bogota.

Ville de Leyva Colombia
Tatacoa woestijn Colombia

Dag 5 - Tatacao woestijn

Vandaag reis je naar Villavieja per bus of vlucht. Over land duurt de reis rond e 6 uur. Villavieja is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Tatacao woestijn. Er is een kans de overweldigende sterrenhemel hier te zien.

Dag 6 - Tatacao woestijn

In de vroege ochtend ga je met een lokale gids naar de Tatacoa-woestijn. Hier maak je een prachtige wandeling van 3 uur langs verschillende indrukwekkende zandformaties, gevormd door erosie. Het landschap wordt gekenmerkt door cactussen, je zult niet veel fauna tegen komen vanwege de hitte. Er is ook de mogelijkheid om te zwemmen in een zwembad in het midden van de woestijn, een buitengewone en aangename ervaring! Na de wandeling keer je terug naar uw hotel en reis je vervolgens naar San Agustin, een groen heuvelachtig gebied tussen de uitlopers van de Andes. Je wordt afgezet bij je lodge.

Cactus in Tatacoa woestijn Colombia
San Agustin Colombia

Dag 7 - San Agustin

Vandaag kun je de dag zelf besteden in San Agustin. Laat je inspireren door de pre-Colombiaanse cultuur die je daar kunt vinden en bezoek bijvoorbeeld de archeologische vindplaatsen. De bijzondere stenen beelden met figuren en dieren fungeerden als tombes. Je kunt er ook een van de beste Colombiaanse koffieplantages vinden. Ook kun je er fantastisch paardrijden.

Dag 8- Popayan

Vandaag rijd je naar Popayan. Popayan, ook wel de witte stad genoemd, is sinds de koloniale tijd een belangrijke stad op de weg tussen Cartagena en Quito. Vele dichters, schrijvers en presidenten hebben daar gewoond. Popayan is geweldig om te voet te verkennen. Loop door de witte straten en over de historische bruggen.

Popayan Colombia
Koffie Salento

Dag 9 - Koffie regio & Salento

Vandaag vertrek je naar de beroemde koffieregio. Een mooie weg door de vallei leidt je naar het kleurrijke dorpje Salento. Je bezoekt een koffieplantage en leert alles over de wereld van koffie! Het gehele proces van de koffieplant tot kopje koffie kun je ervaren. Een koffie-expert vertelt over de geheimen van planten, oogsten en drogen van de koffie. Je kunt zelf ook de koffiebonen plukken in de plantage. Laat je verleiden door de geur en smaak van een van de beste Colombiaanse koffies ter wereld.

Dag 10 - Valle de Cocora

Vandaag staat er een wandeling tussen de hoogste waxpalmen ter wereld op het programma. De bomen kunnen een hoogte van maar liefst 70 meter bereiken. Sprookjesachtig en bijzonder is deze ervaring! Tijdens de wandeling door de Valle de Cocora vertelt de gids over het ontstaan van de bijzondere palmen. Je kunt er ook de Colombiaanse delicatesse chocolademelk met kaas drinken.

Valle de Cocora Colombia
Medellin Colombia

Dag 11 - Medellin

Vroeg in de ochtend vertrek je naar Medellin. Door schitterende valleien slingert de weg je naar de stad eens bekend als stad van drugsbaron Pablo Escobar. In een levendige wijk met een ruime keuze aan barretje en restaurantjes verblijf je.  Door de eeuwige lente wordt Medellín ervaren als een aangename stad om te wonen, veel expats hebben zich er gevestigd. Een Engelssprekende gids pikt je in de ochtend op om je de stad te laten zien. Per kabelbaan heb je een schitterend uitzicht over de stad! Je bezoekt met de gids de sloppenwijk La Commune 13, een wijk gekleurd door street art, die veel van de historie van de buurt onthult. Ook bezoek je het centrum met o.a. Plaza de Botera met beeldhouwwerken van de gelijknamige kunstenaar. De rest van de middag heb je vrij te besteden.

Dag 12 - Guatape & Penol

Je maakt vandaag vanuit Medellín een uitstapje naar het charmante dorp Guatape, met kleurrijke huizen met versieringen. De schilderingen op de huisjes laten de tradities van de regio zien. Bloemen, dieren en tekens uit de Spaanse koloniale tijd sieren de huizen, een lust voor het oog.

Ook bezoek je La Piedra del Peñol, die je een schitterend uitzicht geeft over het merengebied dat de regio rijk is.

Guatape Colombia
Paarden in Tayrona park

Dag 13 - Tayrona

Je vliegt vandaag van Medellin naar Santa Marta. Deze stad werd als eerste Spaanse nederzetting in Zuid-Amerika gesticht. Vanaf het vliegveld word je naar het Tayrona park gereden. Waar je in een van de schitterende hotels aan de rand van het park of in lodges in het park kunt verblijven. Wanneer je buiten het park verblijft word je bij je hotel afgezet. Wanneer je in het park verblijft zul je te voet circa een uur lopen naar je verblijf. Een schitterende wandeling door de jungle naar het strand. Je vindt hier de mooiste stranden van de Caribische kust van Colombia.

Dag 14 - Tayrona

Je hebt een vrije dag om van het Tayrona NP te genieten. Je kunt er mooie wandelingen maken langs de Caribische stranden en genieten van dit natuurparadijs. Er zijn snorkelmogelijkheden in de baai bij het strand La Piscina. Ook kun je naar het bekendste strand van het park lopen, Cabo San Juan, een schitterende baai met 2 stranden en bijzondere rotsformaties. Er zijn nog meer mooie stranden in het park, afhankelijk van waar je verblijft kunnen we je daarvoor tips geven.

Tayrona National Park
Straat in Cartagena Colombia

Dag 15 - Cartagena

Vandaag vlieg je naar Cartagena, ook wel bekend als de “Parel van de Caraïben” en dat zal je niet verbazen. Cartagena staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO, door haar schitterende koloniale architectuur gecreëerd door de Spanjaarden. De stad is werkelijk waar een lust voor het oog.

Dag 16 - Cartagena

Vrije dag in Cartagena.

Je hebt vandaag vrij te besteden. Je kunt de stad verkennen op eigen gelegenheid of met gids of breng een bezoek brengen aan de lokale markt. Cartagena heeft schitterende eilanden voor de kust, goede restaurants, prachtige winkeltjes, charmante hotels en een levendig nachtleven. Slenter door de kleurrijke, romantische straatjes, bewonder de indrukwekkende koloniale gebouwen, de warme temperatuur geeft de stad een subtropisch tintje.

Kleurrijk Cartagena Colombia
Rosario Eiland Colombia

Dag 17 - Rosario Eiland

Je sluit je rondreis door Colombia af met een tripje naar het Rosaria eiland voor de kust van Cartagena. Het eiland heeft prachtige witte stranden, turquoise helder water, perfecte snorkelmogelijkheden en dolfijnen voor de kust. En heerlijke verse vis van de barbeque voor de liefhebber.

Dag 18 - Terugvlucht

Einde van een schitterende Colombia rondreis.Transfer naar de luchthaven.  Je vliegt terug naar huis met indrukken for a life time!

Caribisch Colombia

Inbegrepen:
* Alle overnachtingen met ontbijt
* Overige maaltijden indien vermeld
* Vervoer zoals vermeld in het programma
* Excursies zoals vermeld in het programma, tenzij bij niet inbegrepen vermeld

Niet inbegrepen:
* Intercontinentale en binnenlandse vluchten
* Overige maaltijden
* Entreegeld nationale parken

* Optionele en niet vermelde diensten en excursies