HIGHLIGHTS CHILI

Highlights Chili in een rondreis op maat

Ga op avontuur door Chili; van droge canyons, vulkanen en zoute meren in de Atacama woestijn tot groene steppes en besneeuwde granieten bergtoppen in het Torres del Pain National park. Deze op maat gemaakte Chili rondreis brengt je door verschillende klimaatzones, een ware natuurshock! Zin in wat cultuur? Je bezoekt de wijngaarden in de valleien rond Santiago, waar de bekende Chileense wijnen vandaan komen, en bezoekt de kleurrijke kunstenaarsstad Valporaiso. Bekijk de voorbeeldreis langs de highlights van Chili!

Santiago Chili

Dag 1- Santiago

Welkom in Santiago! Transfer naar hotel vanaf de luchthaven.

Santiago de Chili, gesticht in 1541 door de Spaanse veroveraars, is sinds de koloniale tijd de hoofstad van Chili. De stad is omringd door het Andes gebergte en heeft een centrum van negentiende-eeuwse neoklassieke architectuur met kronkelige zijstraten, bezaaid met art deco, neogotische en andere stijlen. Je kunt je hart ophalen aan de vele straatmuzikanten en handgemaakte koperen sieraden bij de marktjes in de straten. De stad bestaat uit verschillende heuvels, de Mapocho-rivier, veel parken en het Andesgebergte is vanaf de meeste plekken te zien. De stad is omringd door wijngaarden en ligt op een paar uur van zowel de bergen als de Stille Oceaan. Tijdens een stadstour van een halve dag neemt een gids je mee en laat je de stad zien.

Dag 2 - Santiago wineries

Chili heeft wereldwijd bekende wijnen. De vruchtbare heuvels rond Santiago hebben vele bekroonde wijnen geproduceerd. Je kunt deze vredige wijngaarden bezoeken. Tijdens deze tour zie je de statige huizen, tuinen en wijnkelders van de eerste eigenaren van de grootste wijnexport van Zuid Amerika. Je hebt vast weleens een Concha y Toro wijntje of meer gedronken.; een van ’s werelds bekendste wijnen die in meer dan 130 landen verkrijgbaar is. Mis de kans niet de wijngaarden en kelders van deze wijnen te bezichtigen. De wijnkelders bevinden zich in de pittoreske regio van Pirque. Tijdens de tour breng je tevens een bezoek aan het zomerhuis en de tuinen van de Concha Y Toro’s familie. Ook ga je naar de Casillero del Diablo wijnkelders, je bezoekt de wijngaarden met 26 verschillende soorten druiven en geniet van de heerlijke smaken tijdens de wijnproeverij.

Wijngaarden Santiago Chili
Kleurrijk Zuid-Amerika

Dag 3/4 - Valporaiso

Beklim de heuvels en slenter door de kleurrijk beschilderde straatjes, met artistieke boetiekjes, sfeervolle restaurantjes en street-artists live aan het werk! Je kunt zoveel woorden gebruiken om ‘Valpo’ te beschrijven, maar feit blijft dat het plaatsje onbeschrijflijk is. We beginnen met wat feitjes; Valparaíso is de grootste en oudste havenstad van Chili en dateert uit 1536. Het charmante stadje telt rond de 42 heuvels, waarop zich kleurrijke huisjes bevinden, die met elkaar verbonden zijn door een labyrinth van straten en look-out plekken. Dit Boheemse stadje inspireerde vele dichters waaronder de befaamde Pablo Neruda. Tussen de heuvels en de zee ligt het centrum met kabeltreinen, schitterende architectuur en smalle straatjes. Valpo stond in de 19e eeuw al bekend als de ‘Juweel van de grote Oceaan’. Een gids zal je meer vertellen over deze bijzondere plaats en je hebt ook volop de tijd zelf te verdwalen.

Dag 5 - San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama is een klein oase dorpje op de Altiplano. Op deze geografische zone liggen enkele van de hoogste vulkanen van de Andes. Tegenwoordig is dit kleine stadje van groot belang omdat het wordt beschouwd als de archeologische hoofdstad van Chili vanwege de epische schoonheid van het landschap. Daarnaast is deze plek door de hoge ligging, wolkenvrije en droge lucht en gebrek aan ‘lichtvervuiling’ van grote steden een van de beste plekken in de wereld om sterren te observeren. Een vaste uitvalsbasis voor de NASA. Ook jij kunt een stargazing tour opnemen in je programma. Deze tour raden wij absoluut aan! 

Tijdens je bezoek aan de droogste woestijn ter wereld moet je ook absoluut een bezoek brengen aan de spectaculaire Moon Valley en Death Valley. Geniet van de buitengewone vormen van het landschap, alsof je op de maan loopt. Ook de uitzichten op de Andes en vulkanen zijn spectaculair. Als de schemering valt, zul je overweldigd worden door de rode en gouden kleuren van de woestijnlucht.

San Pedro Atacama Chili
Atacama Pedras Rojas Chili

Dag 6 - Atacama Pedras Rojas Lagoons

Ontdek de magische kleuren van de Atacama woestijn, met de imposante Piedras Rojas, de prachtige lagoons Chaxa, Miscanti en Miñiques Andes en de uitgebreide Atacama zoutvlakte. Je begint in Piedras Rojas, een indrukwekkende geologische rotsformatie met een fascinerend rood gekleurd landschap, veroorzaakt door geoxideerd ijzer. Je bezoekt tevens de Altiplano lagoons (4.200m), welke zijn omringd door indrukwekkende vulkanen uit formaties van het Andesgebergte. De lagoons worden bewoond door een grote verscheidenheid aan wilde vogels, waaronder  felgekleurde flamingokolonies. Een spectaculair mooie omgeving! Op de terugweg geniet je van de uitzichten op de bekende vulkanen Licancabur en Lascar en bezoeken we het traditionele koloniale dorpje Toconao.

Dag 7 - Tatio geisers

Liefhebbers kunnen extra vroeg opstaan om de Tatio-geisers te bezoeken (4000m). Je kunt de zon zien opkomen in een van de belangrijkste geothermische velden ter wereld. Er zijn meer dan 70 geisers met dampende plassen kokend water, borrelende modderpoelen en opspuitend water.

Op de terugweg reis je door epische landschappen, met indrukwekkende valleien, flora en fauna en zul je vicuñas en vizcachas kunnen spotten! Je maakt een stop in het dorp Machuca, een echt atacameño dorp met slechts 20 huizen gebouwd van klei, stro en cactushout. De inwoners van Machuca bieden handgemaakte waar uit de Andes aan en typische gerechten uit de regio, zoals lamavlees en empanadas. Terwijl we daar zijn, zullen we ook een bezoek brengen aan de wetlands waar we flamingo’s, eenden en andere vogels kunnen spotten!

Tatio Geisers Chili
Punta Arenas Chili

Dag 8 - Punta Arenas

Vandaag vlieg je naar Punta Arenas. Voordat het Panama Kanaal werd aangelegd, was dit voor schepen een zeer drukke vaarroute van de oost- naar de westkust. Punta Arenas is de meest zuidelijke stad van Chili. De plaats is levendig en het centrum van Chileens Patagonie waar cultuur en industrie zich centreren. Ook is het de toegangspoort tot de zuidelijke regio, ook wel ‘het einde van de wereld’ genoemd.

Dag 9 - Puerto Natales

Je reist per bus naar Puerta Natales dat gelegen is aan de kust van het fjord ‘Última Esperanze (Last Hope)’. De ligging is werkelijk prachtig; vlakbij de imposante Riesco bergketens met prachtige panoramische uitzichten. Puerto Natales is de perfecte uitvalsbasis voor het Torres del Paine National Park.

Puerto Natales Chili
Gaucho's - Argentinië

Dag 10 -Torres del Paine

Je bent aangekomen in het Torres del Paine National Park, het absolute hoogtepunt van Patagonie en van je op maat gemaakte rondreis door Chili!  Gedurende je reis naar het NP zie je uiteenlopende landschappen, van bossen tot steppen. Aangekomen bij het park zie je het landschap drastisch veranderen; azuurblauwe meren, spectaculaire gletsjers, watervallen en fantastische fauna. Je zult verschillende stops maken zodat je zelf rond kunt lopen en je helemaal kunt onderdompelen in de verschillende natuurwonderen, zoals de Salto Grande watervallen, Lake Nordenskjold en de bekende granietpieken van Torres del Paine, waar het park haar naam aan ontleent.

Dag 11 - Torres del Paine

Geniet van nog een tweede dag in Torres Del Paine.

Het Torres del Paine leent zich uitstekend voor het maken van trekkings om het uitzonderlijke natuurschoon te ontdekken. Uitgeroepen tot UNESCO biosfeerreservaat, wordt het Torres del Pain NP internationaal gezien als een van de mooiste, unieke en pure plekken op de planeet. Een plek van meren, rivieren, watervallen, gletsjers, bossen en waanzinnige wildlife. De vegetatie in het park verandert in iedere zone die je bezoekt. Dieren die in het park leven zijn o.a. guanacos, nando’s, condors, poema’s en een enorme verscheidenheid aan vogels waarvan de belangrijkste rond de meren en lagoons te vinden zijn.

Torres Del Paine
Puerto Natales torres del paine chili

Dag 12 - Puerto Natales

Je reist vandaag door de schitterende Torres del Paine landschappen terug naar Puerto Natales. Geniet van het natuurschoon onderweg!

Dag 13 - Vertrek Puerto Natales

Transfer naar de luchthaven voor de terugreis.
Einde van een onvergetelijke op maat gemaakte rondreis door Chili!
Weg in Puerto Natales Chili
Inbegrepen:

* Alle overnachtingen met ontbijt
* Overige maaltijden indien vermeld
* Vervoer zoals vermeld in het programma, exclusief binnenlandse vluchten
* Excursies zoals vermeld in het programma, tenzij bij niet inbegrepen vermeld

Niet inbegrepen:
* Intercontinentale vluchten en binnenlandse vluchten
* Overige maaltijden
* Entree fee national parken
* Optionele en niet vermelde diensten en excursies