HIGHLIGHTS BOLIVIA

Highlights Bolivia in een rondreis op maat

Puur, off the beaten track, overweldigend! Met deze rondreis op maat ontdek de highlights die Bolivia te bieden heeft. Beleef de Altiplano hoogvlakte ‘Salar de Uyuni’ en rijd met een goed uitgeruste jeep 3 dagen door dit betoverende landschap. Je ziet hagelwitte zoutvlaktes omringd door vulkanen, turquoise gekleurde lagunes en knalroze flamingo’s, overgaand in steppes met grazende vicuna’s. Je wordt ondergedompeld in de kleurrijke Indiaanse cultuur in het ruige La Paz en geniet van de sfeervolle koloniale steden Sucre en de zilvermijnstad Potosi. Je sluit je reis af met een overweldigend uitzicht over het Titicacameer. Ontdek de highlights van Bolivia in een reis!

La Paz Bolivia

Dag 1 - La Paz

Aankomst in La Paz! Transfer naar je hotel.

La Paz ligt in het hart van de Andes, en is omringd met besneeuwde bergtoppen. Het is ook het centrum van de ‘indigena’ indianencultuur, een Inca erfenis, en dat kun je zien aan de kleurrijke bevolking. Morgen kun je hier volop van genieten!

Dag 2 - La Paz

La Paz is de hoogste hoofdstad ter wereld (3600 meter) en je zult merken dat de lucht er ijl is. We laten je vandaag de stad zien, niet alleen te voet maar je geniet ook van de mooiste uitzichten per kabelbaan! Ook bezoek je de bizarre ‘heksenmarkt’ waar kruiden, coca bladeren en bergen gedroogde lama-foetussen te koop zijn. Wil je wat geschiedenis op doen? We gaan naar het oude stadscentrum en bezoeken tevens de koloniale straat Calle Jaen, waar je een van de musea kunt aandoen, het Coca museum behoort ook tot de opties en is erg de moeite waard! Wist je dat La Paz de hoogste skipiste ter wereld heeft? Op 5200 meter geniet je niet alleen van de sneeuw maar ook van het een fantastisch uitzicht op de hoogvlaktes, Lake Titicaca en La Paz.

Kabelbaan La Paz Bolivia
Sucre Bolivia

Dag 3 - Sucre

Vlucht naar Sucre. Transfer naar luchthaven en hotel. Vrije dag om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Sucre, de ‘witte stad’, is een koloniale universiteitsstad, die rust en luxe uitstraalt en een heerlijk klimaat heeft. De stad is uitgeroepen tot UNESCO historisch en cultureel erfgoed. Sucre werd in 1538 opgericht als een toevluchtsoord voor handelaren van de zilvermijnen in Potosí en die rijkdom wordt weerspiegeld in de sierlijke kerken. Voor een schitterend uitzicht over de stad raden we je aan de zonsondergang vanaf de Mirador te bekijken. Ben je er op zondag, dan kun je naar de markt van Tarabuco, bekend om zijn traditionele handgeweven kleding en handwerk. Lekker om een handgeweven lama wollen trui te kopen voor de frisse Uyuni Salt flat tour die je later deze reis te wachten staat.

Dag 4 - Jatun Yampara

Vandaag bezoek je Jatun Yampara, 23 kilometer van Sucre, waar een project uitgerold werd om oude Yampara tradities te beschermen. Je maakt kennis met de traditionele huizen, kleding en gebruiken van de inheemse bevolking en bezoekt de textiel en keramiek werkplaats, waar je ook de schitterend geweven stoffen kunt kopen van de lokale kunstenaars. Ook krijg je de gelegenheid te proeven van de chicha, een lokaal drankje van gefermenteerde maïs, in een Chicheria (lokale bar)!

Einde dag word je teruggebracht naar je hotel in Sucre.

Traditioneel weven
Potosi Bolivia

Dag 5 - Potosi

Rit van ongeveer 5 uur door het ruige Andeslandschap naar Potosi. Gelegen aan de Cerro Rico, een van de grootste zilverreserves ter wereld, was Potosi vroeger een van Bolivia’s rijkste steden die later door de Spanjaarden werd leeggeroofd. Vanwege de rijk versierde kerken en imposante architectuur is Potosi evenals Sucre tot cultureel erfgoed benoemd. De mijnstad ligt op ruim 4000 meter, we raden aan om even rustig te acclimatiseren.

Dag 6 - Potosi

In de ochtend word je opgepikt vanaf je hotel voor een schitterende stadstour door het historische centrum. De stad is niet toeristisch, je kunt er heerlijk ronddwalen in de typische Boliviaanse straatjes.

In de middag maken we een tocht naar de mijnen. Een oud mijnwerker neemt je mee en vertelt alles over hun dagelijks leven. Je wordt uitgedost in mijnwerkersuitrusting. In de donkere, nauwe gangen kun je je goed inleven hoe zwaar het leven van de mijnwerker is. Heel indrukwekkend!

Per bus rijd je later op de dag naar Uyuni.

Mijnen Bolivia
Salar de Uyuni met een jeep

Dag 7 - Uyuni Salt flat tour

Het spectaculaire Boliviaanse Altiplano is één van de natuurwonderen op aarde en zonder twijfel het meest adembenemende fenomeen van de Andes! Afhankelijk van welke trip je kiest kan de route en invulling iets verschillen.
Met een 4×4 Landcruiser vertrek je op het 3-daagse avontuur! Als eerste bezoek je het treinkerkhof, om de eerste stoomlocomotieven van Bolivia te zien, een fascinerend gezicht in de woestijn. Daarna bekijk je het zoutwinningsproces in Colchani en wordt je meegenomen naar de grootste zoutvlakte ter wereld; de Salar de Uyuni. Hier is volop mogelijkheid om grappige perspectief foto’s te nemen, de gidsen zijn bedreven hierin en helpen je er graag bij! Na de lunch bezoek je het Inca Wasy-eiland, waar je wandelt tussen gigantische cactussen en koraalrotsformaties die spectaculair gelegen zijn,  midden op de zoutvlakten. Na een schitterende zonsondergang op de zoutvlakten rijden we naar ons eerste hotel, waar warme koffie of chocolade op je wacht en een heerlijk avondmaal.

Dag 8 - Uyuni Salt flat tour

Per jeep vervolg je de trip verder de woestijn in, omgeven door vulkanen, zowel slapende als actief rokende. Je komt langs kleurrijke lagoons met honderden flamingo’s. Ander wild life dat te spotten valt op de hoogvlaktes zijn vicuna’s en lama’s. Je reist door de Siloli woestijn, deze hoogvlakte is bedekt met vulkanisch as en wordt gesierd door surrealistische rotsformaties. Je stopt bij de Stone Tree, een ‘must see’ fenomeen gevormd door duizenden jaren erosie. We lunchen op een schitterende plek uit de achterklep van de jeeps. Er is ook de gelegenheid te wandelen tussen de wilde lama’s op een groene weide! Later op de dag maak je nog een stop bij de schitterende Red Lagoon, waar de felgekleurde flamingo’s matchen met het water. Daarna rijd je door naar de top van de Sol de Mañana vulkaan, op 5000 meter hoogte verlaat je even de jeep en kun je de krater en bubbelende modderpoelen (100 Cº) zien. We rijden richting ons nachtverblijf, waar je van de grootste sterrenhemel op het zuidelijk halfrond kunt genieten. Kan het nog beter worden…?!

Flamingo's in Bolivia
Zoutvlakte in Bolivia

Dag 9 - Uyuni Salt flat tour

Na een ontbijt van meestal een mix van pannenkoeken, yoghurt en cornflakes bezoeken we de Salvador Dali woestijn, waar magische kleuren elkaar afwisselen. Aan de horizon maken vicunas het schilderachtige tafereel af. We rijden door naar de Green Lake, een groot giftig meer aan de voet van de imponerende Licancahur vulkaan. Hier kun je prachtige foto’s nemen voordat we de rit terug naar Uyuni inzetten. Je zult onderweg geen minuut je ogen dicht willen doen om niets te missen van het spectaculaire natuurwonder waar je doorheen crosst!

Dag 10 - Lake Titicaca

Vandaag reis je naar La Paz, dit kan per bus of vlucht.

Daarna rijd je per bus naar het Titicacameer. In het zonovergoten plaatsje Copacabana stap je op een boot naar Isla del Sol. Na aankomst heb je een traditionele lunch met fantastisch uitzicht over het meer. Te voet loop je over de oude Inca paden in 45 minuten naar de ecolodge, de bagage wordt naar de lodge gebracht. Geniet van de rust en het fantastische uitzicht deze vrije middag. Met een mooie zonsondergang over het meer sluit je de dag af.

Titicacameer Peru
Lake Titicaca Peru

Dag 11 - Lake Titicaca

Na het ontbijt wandel je naar de boot en breng je een bezoek aan de Chincana-ruïnes en aan Moon Island. Vervolgens vaart de boot je naar Copacabana, waar de bus wacht naar La Paz. Transfer naar hotel in La Paz.

Dag 12 - Vertrek La Paz

Transfer naar de luchthaven voor de internationale terugvlucht.
Einde van een onvergetelijke op maat gemaakte rondreis door Peru en Bolivia!
Blauw busje Bolivia

Inbegrepen:
* Alle overnachtingen met ontbijt
* Overige maaltijden indien vermeld
* Vervoer zoals vermeld in het programma
* Excursies zoals vermeld in het programma, tenzij bij niet inbegrepen vermeld

Niet inbegrepen:
* Intercontinentale en binnenlandse vluchten
* Overige maaltijden
* Entreegeld nationale parken
* Optionele en niet vermelde diensten en excursies