Unieke dieren interacties (deel 2)

Welkom op deze blog! Vandaag deel ik deel 2 van unieke dier interacties in het buitenland. Je leest over de leukste ervaring met Flamingo’s, de wilde dieren van Galapagos, Walvissen en Alpaca’s, de beste plek om ze te ontmoeten en welke tijd van het jaar het beste is om ze te bezoeken.

Bezoek de Flamingos

Deze plek is magisch! Het lijkt net een schilderij… Veel Flamingo’s staan op één been. Zo regelen ze hun lichaamstemperatuur. Ze koelen het lichaam af met het been dat in het water staat. Het andere been wordt dan verwarmd. Het is ook handig als flamingo’s in de modder zinken. Dan hebben ze een tweede poot om zich op te hijsen! Om deze prachtige dieren te bezoeken in deze adembenemende omgeving moet je naar Bolivia. Hier kun je de mooiste foto’s van de Flamingo maken! Het hele jaar door kun je de flamingo’s daar bezoeken.

Je kunt hier meer vinden over Bolivia.

Wildlife op de Galapagos Eilanden

De legendarische Galapagoseilanden zijn een absoluut hoogtepunt van Ecuador en zijn alleen toegankelijk via directe vluchten vanuit Quito of Guayaquil. Deze uitgestrekte archipel van vulkanische oorsprong is de thuisbasis van een groot aantal wilde dieren op het land, in de lucht en onder water, die zorgvuldig worden beschermd in duizend jaar oude ecosystemen, de plaats waar Darwin’s evolutietheorie is ontstaan. Reuzenschildpadden, speelse zeeleeuwen, blauwvoetige boobies, pinguïns, flamingo’s en leguanen, u kunt ze van heel dichtbij meemaken. De beste tijd om de Galápagoseilanden te bezoeken is van december tot mei.

Voor meer Galapagos inspiratie klik hier.

Walvisspotten

Er is iets mysterieus aan walvissen. Meestal zitten ze verborgen in het diepe blauw in een voor ons grotendeels onbekende omgeving. Walvissen kijken is leuk, onvergetelijk voor alle leeftijden en een echt hoogtepunt van uw vakantie. Een van de beste walvissafari-bestemmingen in Europa is IJsland. Daar heb je 95% kans om ze in het wild te zien!  Tip: Neem iets tegen misselijkheid als het u op boten stoort.

Wil je dit ook meemaken, ga dan naar IJsland.

Ontmoet de Alpaca

De alpaca wordt als boerderijdier gehouden in de hoge Andes. Ze hebben een wollige vacht of lange strengen die soms tot op de grond reiken. Iedereen die in Peru is geweest heeft een authentieke trui van alpacawol. Ik weet zeker dat je ze wel kent! Hier is een weetje over hoe ze de gekleurde trui maken: ze kleuren de wol van de alpaca met maïs. Maïs?! Ja, maïs. In Peru hebben ze veel verschillende kleuren maïs die ze kunnen gebruiken om verschillende kleuren alpacawol te maken.

Klik hier voor meer informatie over de Andes.