Deze tips wil je niet missen als je naar Zuid-Amerika reist!

OK. We begrijpen dat je je qua voorpret liever bezighoudt met het urenlang rondsnuffelen op Zuid-Amerika reisblogs of via Google Maps alvast stiekem een kijkje nemen bij de highlights die je gaat bezoeken, maar we willen je toch graag een aantal handige tips meegeven om ervoor te zorgen dat je straks überhaupt wel kunt gaan genieten van al het moois in Zuid-Amerika. Een gewaarschuwd mens telt tenslotte voor twee; nietwaar?

Paspoort geldigheid

Zorg ervoor dat je paspoort bij aankomst in Zuid-Amerika nog minimaal zes maanden geldig is. Wij zullen je daar uiteraard aan helpen herinneren! Ook goed om te weten: je hebt geen visum nodig als je maximaal 90 dagen in Zuid-Amerika verblijft.

Hablar Espanol!

Het is nuttig (maar vooral ook leuk) om wat basiszinnen Spaans te leren om je verblijf interessanter te maken. Leer bijvoorbeeld de zin waarmee je om de rekening kunt vragen of om de basis sociale gesprekken te kunnen voeren een beetje uit je hoofd.

Koffer essentials

Er circuleren tal van inpaklijstjes online.  Wat ons betreft is vooral je camera onmisbaar! Je zult zoveel unieke landschappen en schatten zien dat het fijn is als je ze bij thuiskomst nog eens rustig kunt bekijken. Ook een hammamdoek is praktisch; licht, droogt snel en multi-inzetbaar.

Money, money, money

De regels rondom het geven van fooien verschilt per land. In Argentinië is het in restaurants, cafés, aan taxichauffeurs en andere dienstverleners gebruikelijk 10% fooi te geven. In Peru, Bolivia, Chili en Brazilië verwacht met geen fooi in restaurants en cafe’s, maar bedragen afronden naar boven waardeert men overal ter wereld uiteraard. Met taxichauffeurs spreek je van tevoren een prijs af, die verwachten ook geen fooi. Na het maken van een trekking geeft je aan de gids, dragers en kok wel fooi.