5 plekken die je niet wilt missen in Peru

                                                                                                                                                                                                                            ENG version

Peru is een van de highlights van Zuid-Amerika en dat is zeker niet voor niets. Het land is niet alleen heel veelzijdig het kent ook een rijke cultuur die je overal in het land kan terugvinden. Denk bijvoorbeeld aan Machu Picchu, een van de zeven wereldwonderen, waar de indrukwekkende bouwwerken van de Inca’s te bewonderen is. Daarom laten wij in deze blog 5 plekken die je niet wilt missen in Peru tijdens jouw reis zien.

Culinair Lima

Peru is meerdere malen uitgekozen tot beste culinaire bestemming en dat is niet voor niks. In Lima zijn talloze lokale restaurantjes waaronder ook Michelin restaurants. Geniet van de Peruviaanse keuken, smul van forel uit het Titicacameer of ceviche met garnalen. Maak een wandeling door het historische centrum van Lima. De city tour neemt je mee langs de 5000 jaar oude historie van Peru en is erg indrukwekkend.

Klik hier om meer te lezen over culinair Zuid-Amerika.

Ceviche van garnalen - Peruaanse keuken
Luiaard Amazone - Peru

Amazone

Breng een bijzonder bezoek aan het Amazonegebied. Vaar in een motorkano over de Amazonerivier of bewonder de verbazingwekkende flora en fauna in het regenwoud. In de zijrivieren van de Napo kan je onder anderen Luiaarden, doodshoofdaapjes, piranha’s en talloze vogelsoorten spotten. Een echte wildlife ervaring.

Cordillera Blanca

Van tropisch regenwoud naar besneeuwde bergtoppen. Vanaf Lima kan je met de bus naar Huaraz. Hier is de prachtige bergketen, Cordillera Blanca, te bewonderen. Maak een wandeltocht door de bergen waar je langs turquoise meren, besneeuwde bergen en magische uitzichten komt.

Cordillera Blanca
Sacred Valley, Peru

Heilige Vallei

De Heilige Vallei van de Inca’s was ooit de hoofdstad van de indianenstam. De vallei is een van de vruchtbaarste gebieden in de omgeving en wordt nu nog steeds gebruikt voor de teelt van bijvoorbeeld maïs. De vallei is zo vruchtbaar doordat dwars door de ruïnestad de Urubamba rivier stroomt. Breng een bezoek aan de zoutmijnen of ontdek het fort van Ollantaytambo. Aan de rand van de Heilige Vallei ligt het plaatsje Pisac waar vaak kleurrijke markten te bezoeken zijn waar je leuke souvenirs kunt kopen.

Machu Picchu

Natuurlijk mag Machu Picchu niet ontbreken aan het lijstje. Deze wereldberoemde ruïnestad zijn de achterblijfselen van waar ooit de Inca’s geleefd hebben. De Inca’s zijn een indianenvolk die vroeger rondom de stad Cusco leefden. Wat de plek zo bijzonder maakt is dat het moeilijk toegankelijk is. Machu Picchu is op twee verschillende manieren te bereiken: te voet of per trein. Een van de  meest bijzondere manieren is per 360 graden panorama trein. Geniet tijdens de reis van de uitzichten op de Amazone en Andes. 

Machu Picchu Lama

Peru is veelzijdig en indrukwekkend. Wil je het graag zelf meemaken? Wij stellen samen met jou een gepaste reis naar Peru samen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel. Voor inspiratie bekijk een van onze andere voorbeeldreizen.