HORSES & WINES

Paardrijden door Argentinië

Drie dagen paardrijden door Argentinië in de Andes, langs wijngaarden en estancias. De flora en fauna die je onderweg tegenkomt bestaat o.a. uit; lama’s, condors, vossen, hazen en schitterende vogels. We doorkruizen rivieren, valleien en volgen oude paden naar spectaculaire panorama’s over het Andes gebergte. En dit in combinatie met heerlijke wijnproeverijen en de lekkerste steaks tijdens de asado’s!

Argentijnse barbecue

Dag 1 - paardrijden & wijngaarden

Kennismaking gidsen en paarden van de Atamisque wijngaarden. Na de basisinstructies, rijd je te paard door enkele steegjes omgeven door eeuwenoude vegetatie en kleurrijke fruitbomen. We rijden naar een schitterende look-out point met een spectaculair uitzicht over het Andes gebergte. We vervolgen onze rit langs meren en door de wijngaarden en langs de fruitbomen van Finca Atamisque waar we meer horen over het wijnproces en van de beste wijnen zullen proeven. We overnachten in Estancia la Alejandra.

Dag 2 - paardrijden Estancia la Alejandra

Na het ontbijt kun je een rijles nemen op de Estancia. Daarna rijden we te paard naar de bergen, door de kleurrijke plantage van de estancia. Onderweg komen we hazen, vossen, condors en wilde paarden tegen, die woonachtig zijn in het gebied. We bestijgen “el Altar”, met een schitterend uitzicht op het “Cordon del Plata” gebergte, daarna rijden we naar terug naar de estancia voor een heerlijke lunch. De rest van de middag is vrij om op je gemak te genieten. Het diner is ook inbegrepen.

Optionele excursie
Je kunt ook een kookles nemen om een typische Argentijnse maaltijd te leren voorbereiden. Afhankelijk van het seizoen kan dit variëren. Je zult de heerlijk lunch samen met de chef verorberen.

Paardrijden in estancia Cabalgata
Wijnen uit de Mendoza

Dag 3 - paardrijden & Mendoza

Na het ontbijt bereiden we de paarden voor voor het vertrek naar “Cerros del Meson”, gelegen aan de vallei de la Carrera. We rijden over schitterende paden naar de top van de ranfes, hier heb een panoramisch uitzicht over de Uco-vallei en de Tupungato-vulkaan. We sluiten de dag af met een heerlijke lunch op de estancia. Daarna rijden we terug naar Mendoza.

Inbegrepen:
* 4 uur paardrijden per rit
* 2 nachten Estancia a Alejandra
* Activiteiten zoals in programma beschreven
* Benodigde uitrusting
* Alle maaltijden

Niet inbegrepen:
* Drankjes en niet gespecificeerde snacks
* Optionele excursies
Aangeraden kleding: lange broek, jas, zonnebescherming, zonnebril, hoed