ONTDEK VEELZIJDIG ARGENTINIË

Argentinië reizen op maat

Argentinië bruist, is vrolijk en heeft voor iedereen iets te bieden! Ontdek het tijdens onze Argentinië reizen op maat. Het land beslaat bijna de helft van Zuid-Amerika en is daarmee een van de grootste landen ter wereld. Het westen kenmerkt zich door het overweldigende Andes gebergte op de grens met Chili. Het noorden is deels subtropisch met regenwouden en watervallen maar kent ook ruige landschappen met cactusvelden, ruwe rode bergpartijen en gekleurde mineralenbergen! Het oosten en midden beslaat de pampa’s, met oneindige weides met Gaucho’s. En het zuiden bestaat uit Patagonië; gletsjers, merengebieden, kale steppes en reusachtige bergen. Waar begin je je reis in zo’n gigantisch land?

Dat hangt uiteraard van je wensen af. Wil je vooral overweldigd worden door de ongerepte natuur of geniet je meer van levendige steden, een combi kan natuurlijk ook tijdens onze Argentinië reizen op maat.

Dompel je tijdens de op maat gemaakte Argentinië reizen onder in de metropool Buenos Aires en bewonder Evita of de kleurrijke wijk Palermo met leuke boetiekjes, terrasjes en lekkere steaks. Of zie in San Telmo de tango dansers door de straten gaan. Je kunt de stad ook per fiets verkennen. Reis naar de watervallen die de natuurlijke grens vormen tussen Brazilië en Argentinië (Iguaçu). Sta je open voor nog meer natuurgeweld? Vanuit de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia, is het mogelijk om cruises te maken naar Antarctica, maar kun je ook geweldige wandelingen maken naar world’s end. Mocht je na al het groen wel weer toe zijn aan iets meer cultuur? Ook voor de city tripper is er voldoende te beleven tijdens een Argentinië rondreis. Mendoza bijvoorbeeld. Dit is de wijnstad van Argentinië, met de fameuze Malbec. Ook Bariloche is de moeite waard, met de National Geographics Award voor best lake district op zak. Je kunt er mooi paardrijden, mountainbiken en wandelen.

Mogelijke activiteiten tijdens Argentinië reizen

Vaar langs de grootste gletsjers ter wereld, zoals de Perito Moreno of ervaar de kleurrijke street art en latino vibes in Buenos Aires. Wandel door de weergaloze Andes of galopper met een gaucho over de groene toendra’s. Bezoek authentieke wijngaarden in Mendoza en smul van de grootste steaks. Zin in avontuur tijdens je Argentinië reis op maat? Het landschap rond Salta kenmerkt zich door ruige rotspartijen, cactussen en gekleurde mineralen bergen, dit kun je met een tour ontdekken of zelf op de motor of met de auto.

Praktische informatie Argentinië reizen

 • Beste reistijd Argentinië: de seizoenen zijn tegengesteld aan die in Nederland. Door de uitgestrektheid van het land kent Argentinië veel klimaten, variërend van zeer vochtig warm in het subtropische noorden tot regen en wind in het uiterste zuiden.
 • Taal: meest gesproken taal is Spaans
 • Valuta: je betaalt met de Argentijnse Peso

Ter inspiratie enige voorbeelden van Argentinië reizen, geheel aan te passen naar je wensen

Een reis op maat naar Argentinië is ook te combineren met Chili of Bolivia

Waarom UYUNI Travels

Zuid-Amerika reizen specialist

Reisvoorstel op maat

Persoonlijke ervaring en oog voor detail

Lokale gidsen

Dit regelen we voor jou:

  Accommodatie

  Transfer

  Gids

  Activiteiten

  Maaltijden

Dit regelen we voor jou:

   Accommodatie      Transfer

   Gids                        Activiteiten 

  Maaltijden

Prijzen:

Wij werken flexibel, transparant en snel en hebben een wereldwijd netwerk. Omdat onze reizen maatwerk zijn, stellen wij offertes samen met competitieve prijzen o.b.v. jouw wensen en budget. Je zult dus geen vanaf prijzen aantreffen op onze website. Contact ons voor jouw offerte op maat.

Vraag hier jouw Argentinië reisvoorstel op maat aan!

Het reisvoorstel bevat een gedetailleerde omschrijving, dagprogramma, prijs per persoon en is geheel vrijblijvend.

  Wij helpen je graag bij het organiseren van je reis naar Argentinië!

  Reviews

  “Het contact met UYUNI Travels was heel prettig en persoonlijk en leverde een goed georganiseerde reis naar onze wens op. Ook tijdens onze reis hield UYUNI contact en kon zo nodig helpen of nog iets voor ons regelen. Er werd moeite gedaan binnen het aangegeven budget te blijven. We hebben genoten van deze mooie en interessante vakantie en zouden UYUNI Travels zeker aanbevelen!” geweldig georganiseerd door UYUNI Travels."

  “Wat is de natuur toch mooi. De “7 colour mountains” zijn zo indrukwekkend om in het echt te bewonderen. Een highlight tijdens de “Cafayate tour” in Salta.”

  “Buenos Aires, een walhalla aan leuke en lekkere eettentjes. Why not check out a “closed door restaurant”: eten in een bijzondere setting zoals in deze antiekshop. There is a first time for everything! En een tango les in Buenos Aires, een must om cultuur op te snuiven en to feel super sensual :).”

  “Met stip op 1 to do in Iguazu: een boottocht vlak langs de falls. Nat word je gegarandeerd en gratis krijg je er het gevoel bij in een draaiende wasmachine te zijn beland. Daarna happy to be on shore.”

  “Daar is ie dan: de Mendoza Malbec wine! Leuk om een fietstocht door de wijnregio te doen met “sip stops” bij mooie wineries. Voor Nederlanders een eitje, voor vele anderen a challenge.”